Τι έτρωγαν οι δικτάτορες της Ιστορίας

Article featured image
Article featured image

Μέσα από το νέο βιβλίο Dictators’ Dinners, που από την μια είναι ιστορικό και από την άλλη γαστρονομικό, βλέπουμε με λεπτομέρεια τα αγαπημένα πιάτα των δικτατόρων του 20ού αιώνα.

 

Αδόλφος Χίτλερ

Ο γνωστός για τα εγκλήματά του στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, Αδόλφος Χίτλερ παρότι ήταν χορτοφάγος, στο βιβλίο αναφέρεται ότι το αγαπημένο του πιάτο ήταν τα περιστέρια α λα Αμβούργο, ψημένα με φιστίκια και συκώτι.

Μπενίτο Μουσολίνι

Μισούσε τα μακαρόνια και έλεγε ότι ο πουρές του δίνει στομαχικά προβλήματα. Λάτρευε όμως, το ψιλοκομμένο σκόρδο με λεμόνι και λάδι.

Γιόζεφ Στάλιν

Ο Σοβιετικός ηγέτης και δικτάτορας του άρεσε να βρίσκεται στο τραπέζι για έξι ώρες. Έπινε πολύ κρασί και λάτρευε το κοτόπουλο με πικάντικη σάλτσα.

Κιμ Γιονγκ Ιλ

Ο πατέρας του σημερινού δικτάτορα της Βόρειας Κορέας είχε πολύ ακριβά γούστα στο φαγητό. Του άρεσε το εισαγόμενο χαβιάρι, τα μάνγκο από την Ταϊλάνδη και κέικ ρυζιού από την Ιαπωνία. Εβαζε έναν στρατό από γυναίκες να σιγουρετούν ότι το ρύζι που έτρωγε ήταν κάθε φορά το ίδιο και του άρεσε το ψάρι να είναι τόσο ξεροψημένο ώστε να καταλήγει στο πιάτο του σχεδόν καμένο.

Μουαμάρ Καντάφι

Του άρεσαν τα ιταλικά μακαρόνια και γλυκά. Προτίμηση έδειχνε και στο κρέας καμήλας, το κουσκούς και τα δαμάσκηνα.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ