Time: Oι οκτώ υποψήφιοι για το «Πρόσωπο της Χρονιάς»

Article featured image
Article featured image

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η αγωνία για το ποιος θα είναι το πρόσωπο της χρονιάς, από το γνωστό περιοδικό Time, φουντώνει για τα καλά.

 

Τη Δευτέρα ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού έδωσε στη δημοσιότητα τους υποψήφιους και φυσικά τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν.

Οι υποψήφιοι είναι οι εξής:

Οι διαδηλωτές του Φέργκιουσον που βγήκαν στους δρόμους τον Αύγουστο μετά τον θανάσιμο τραυματισμό ενός άοπλου Αφροαμερικανού από έναν λευκό αστυνομικό και τον Νοέμβριο μετά την αθωωτική απόφαση για τον αστυνομικό.

 

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές για τον Έμπολα που συνεχίζουν τη μάχη κατά της μεγαλύτερης επιδημίας του φονικού ιού, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους σχεδόν 7.000 άνθρωποι στη δυτική Αφρική.

 

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, που έμεινε στα πρωτοσέλιδα όλο τον χρόνο, από τη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι έως την προσάρτηση της Κριμαίας και τον ρόλο του στην εμφύλια διαμάχη στην ανατολική Ουκρανία.

 

Η Τέιλορ Σουίφτ, μία από τις ποπ τραγουδίστριες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως, η οποία ταρακούνησε τη μουσική βιομηχανία όταν αποφάσισε να αφαιρέσει τα τραγούδια από την υπηρεσία Spotify γιατί πιστεύει ότι θα πρέπει να δίνει υψηλότερες αποζημιώσεις στους καλλιτέχνες.

 

Ο Τζακ Μα, ο Άγγλος δάσκαλος που μετατράπηκε στον ιδρυτή και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alibaba, του κινεζικού «γίγαντα» του e-εμπορίου.

 

Ο Τιμ Κουκ, ο οποίος ανακοίνωσε το iPhone6, το iPhone 6 Plus, το Apple Watch, του Apple Pay, και η απόφαση του οποίου να αποκαλύψει ότι είναι ομοφυλόφιλος τον έκανε τον πρώτο δηλωμένο gay στη λίστα Fortune 500 CEO.

 

Ο Μασούντ Μπαρζανί, νυν πρόεδρος του Ιρακινού Κουρδιστάν από το 2005, ο οποίος κατάφερε να συνδυάσει το αίτημα για ανεξαρτησία της περιοχής με τη συνεχιζόμενη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

 

Ο Ρότζερ Γκούντελ, πρόεδρος του National Football League, η ηγεσία του οποίου επικρίθηκε πολύ καθώς η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος χρειάστηκε να ασχοληθεί με περιπτώσεις οικογενειακής βίας από αθλητές όπως ο Ρέι Ράις.

 

 


[ΠΗΓΗ]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ