Ελκυστικά τα αέρια μας και για τον Καναδά

Στον χορό της ανάπτυξης του κυπριακού υπεράκτιου τομέα υδρογονανθράκων επιθυμεί να μπει και ο Καναδάς, σύμφωνα με τον Ύπατο Αρμοστή της χώρας στην Κύπρο, με έδρα την Αθήνα Ρόμπερτ Πέκ. Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο Πέκ ανέφερε πως ήδη η καναδική εταιρεία Sea NG έχει επιδείξει θερμό ενδιαφέρον για τη χρήση πεπιεσμένου φυσικού αερίου για την κάλυψη προσωρινών ενεργειακών αναγκών της χώρας.

Ως μια χώρα και αυτή μέλος της Κοινοπολιτείας, σημείωσε ο Ύπατος Αρμοστής, με μια πολυπολιτισμική κοινωνία και ομοσπονδία με δυο επίσημες γλώσσες, ο Καναδάς συνεχίζει να είναι σημείο αναφοράς για μια επανενωμένη Κύπρο στο δρόμο προς τη συμφιλίωση. 

Αναφερόμενος στις μακροχρόνιους διμερείς δεσμούς μεταξύ Καναδά και Κύπρου, ο Πέκ ανέφερε πως, ενώ το διμερές εμπόριο εξακολουθεί να κυμαίνεται σε σχετικά μέτρια επίπεδα, η πρόσφατη κατ’ αρχήν σύναψη μιας Εμπορικής Συμφωνίας Καναδά-ΕΕ (CETA) προσφέρει νέες προοπτικές. Είπε ακόμη πως μια αντιπροσωπεία του Καναδο-Κυπριακού Επιχειρηματικού Συνδέσμου προγραμματίζει να επισκεφθεί τον Καναδά αργότερο αυτό το χρόνο. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ