Προπονητής στην Ομόνοια... ο "τρελός αρχηγός"

Article featured image
Article featured image

Το σύνθημα “είναι τρελός ο αρχηγός” θα ακουστεί και πάλι στην κερκίδα της Ομόνοιας και μάλιστα, πιο δυνατά από κάθε άλλη φορά. Ο Κώστας Καϊάφας επιστρέφει σαν πρώτος προπονητής, με την ελπίδα ότι και κόσμο θα φέρει στις κερκίδες και την ζήτηση των διαρκείας θα αυξήσει, αλλά κυρίως ότι θα βοηθήσει την ομάδα να ανακάμψει, αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά.

 

Από την ημέρα της ανακοίνωσης της αποχώρησής του το καλοκαίρι του 2009, ο Κώστας Καϊάφας είχε δηλώσει ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψει στην Ομόνοια. Η επιθυμία του πραγματοποιήθηκε. Όχι μόνο επιστρέφει σχεδόν 5 χρόνια μετά, αλλά επιστρέφει σαν πρώτος προπονητής. Η διοίκηση, σύμφωνα και με την επίσημή της ανακοίνωση, ήθελε να δώσει νέα πνοή στην ομάδα. Και η αλήθεια είναι πως ο Καϊάφας μπορεί να δώσει την πνοή αυτή. Και στην ομάδα και στον κόσμο. Σίγουρα η πρόσληψή του θα επιφέρει ενθουσιασμό, περισσότερη προσέλευση στο γήπεδο και πιθανότατα restart στις πωλήσεις των διαρκείας: Ο Καϊάφας αναλαμβάνει σήμερα καθήκοντα, θα κάνει ντεμπούτο μεθαύριο κόντρα στον Ερμή και την Τετάρτη θα επιστρέψει και σε αιώνιο ντέρμπι, αλλά στον πάγκο. Ο Άκης Ιωακείμ θα είναι ο βοηθός του, με τον Παύλο Κινάν ν΄ αναλαμβάνει την εκγύμναση των παικτών. Η συμφωνία είναι μέχρι τέλους της περιόδου. Σε δύσκολες συνθήκες ο Καϊάφας, θα κάνει το παν να πείσει ότι μπορεί να συνεχίσει και τη νέα χρονιά. Αυτή και αν είναι πρόκληση για τον νεαρό τεχνικό.

 

Κάσερες, Στάροβλαχ και Μπούις αποχωρούν και θα συνεχίσουν κανονικά να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους  από άλλα πόστα.

 

Τεχνικός διευθυντής

Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα ηνία η νέα διοίκηση, έκανε διερευνητικές κρούσεις ή και επαφές με υποψηφίους για τη θέση του τεχνικού διευθυντή, εξέτασε δεκάδες βιογραφικά που έφτασαν στα γραφεία και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να μπει στην τελική ευθεία το όλο θέμα. Μια τάση που επικρατεί και όσο περνά ο καιρός φαίνεται να κερδίζει έδαφος, είναι, ειδικά μετά την πρόσληψη Καϊάφα ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την κυπριακή πραγματικότητα, η σύναψη συμφωνίας με έναν τεχνικό διευθυντή (πιθανότατα ξένο), ο οποίος να έχει την τεχνογνωσία και τις απαιτούμενες διασυνδέσεις με συγκεκριμένες αγορές του εξωτερικού. Η Ολλανδία είναι ένα από τα “μαγαζιά” που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους “πράσινους” και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σε περίοπτη θέση στη λίστα των υποψηφίων βρίσκονται ονόματα από τη χώρα της τουλίπας. Στα υπόψη βρίσκονται και κάποιες περιπτώσεις τεχνικών διευθυντών που γνωρίζουν καλά κάποιες άλλες αγορές, όπως της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και φυσικά της Ελλάδας.

 

Ξανά ατομικό ο Ασίς

Με τον Νούνο Ασίς να συνεχίζει το ατομικό πρόγαμα εκγύμνασης και τον Ζοάο Πάουλο Αντράντε να απουσιάζει στο εξωτερικό για αποθεραπεία, συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία της Ομόνοιας για το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Ερμή. Το στοίχημα για τον Ασίς, όπως και για τον Αντράντε, θα είναι να προλάβουν το ντέρμπι “αιωνίων” της ερχόμενης Τετάρτης. Εκτός από το παιχνίδι στο “Αμμόχωστος” είναι ο τιμωρημένος Θερβέρα.

 

Στις 18.00 αντί στις 16.00

Αλλαγή στην ώρα έναρξης του αγώνα κόντρα στον Ερμή στο “Αμμόχωστος”, το ερχόμενο Σάββατο, αποφάσισε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ. Όπως εξηγείται μέσω ανακοίνωσης, η αλλαγή στην ώρα έναρξης οφείλεται σε σκοπούς τηλεοπτικής μετάδοσης και αντί στις 16.00 θα ξεκινήσει στις 18.00.


sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ