Πύραυλος το μπόινγκ, η νέα εκδοχή

Είναι πιθανό το μαλαισιανό μπόινγκ να έχει πέσει θύμα αεροπειρατείας και να έχει κρυφτεί κάπου για να χρησιμοποιηθεί αργότερα ως πύραυλος Κρουζ σε μια α λα 11η Σεπτεμβρίου επίθεση. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφαλείας της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Μάικλ ΜακΚολ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο «Fox News».

«Δύο είναι οι πιθανές κατευθύνσεις που να έχει πάρει το αεροπλάνο μετά την εξαφάνισή του: είτε προς βορρά, προς το Καζακστάν, αλλά στην περίπτωση αυτή θα είχε εντοπισθεί από ραντάρ, είτε νότια και να έχει προσγειωθεί σε μία χώρα όπως η Ινδονησία για να χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια ως πύραυλος κρουζ, όπως έκαναν οι τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου...», ανέφερε ο ΜακΚολ, τονίζοντας ότι είναι σίγουρος πως δεν πρόκειται για ατύχημα. «Πρόκειται για μία σκόπιμη ενέργεια και το θέμα είναι να μάθουμε ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν», σημειώνει με βεβαιότητα.

Στο σενάριο του ΜακΚόλ βασικό ρόλο παίζει ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, καθώς, όπως λέει,  έχει πληροφορίες σε υψηλό επίπεδο ότι «κάτι συμβαίνει με τον πιλότο». «Όλες οι έρευνες οδηγούν στο πιλοτήριο, στον ίδιο τον πιλότο και τον συγκυβερνήτη»,λέει ο αμερικανός αξιωματούχος. 

Την ίδια ώρα, 25 χώρες συμμετέχουν πλέον στις έρευνες για το τι στο καλό βρίσκεται πίσω από την πτήση MH370.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ