Σικ ο Άης Γιάννης της Λάρνακας

Article featured image
Article featured image

Τα τελικά σχέδια για την ανάπλαση της παραδοσιακής συνοικίας του Αη Γιάννη στη Λάρνακα παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα στους κατοίκους της περιοχής, από τους αρχιτέκτονες του έργου και στην παρουσία του Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη. Σύμφωνα με Λειτουργό του Δήμου Λάρνακας, «την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, η τέταρτη παρουσίαση στους κατοίκους της περιοχής των τελικών σχεδίων του έργου. Οι κάτοικοι συμμετείχαν από την αρχή του έργου, δηλαδή από το 2012 στη διαμόρφωση των σχεδίων για ανάπλαση της συνοικίας».

Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Τοπική Ομάδα Υποστήριξης του έργου παρέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ενορία μεταξύ των οποίων η φθορά αρκετών σπιτιών, η έλλειψη χώρων στάθμευσης, αθλητικής υποδομής και πάρκων καθώς και η έλλειψη καταλύματος για επισκέπτες και τουρίστες. Ανέφερε ακόμα ότι σύμφωνα με την μελέτη του έργου «προνοείται η δημιουργία δακτυλίου ελέγχου της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, πεζόδρομοι οι οποίοι θα είναι φιλικοί προς τους πεζούς και τους ποδηλάτες, πλατείες και η δημιουργία ενός λαογραφικού μουσείου. Επίσης, το έργο προνοεί και τη δημιουργία πάρκου στην περιοχή για το οποίο υπάρχουν διαφωνίες από τους κατοίκους και αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση για συζήτηση του θέματος».

Επίσης προνοείται «η ανάδειξη παλιών κτιρίων και μνημείων της περιοχής, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της ενορίας στην οποία υπάρχουν ορθόδοξη και καθολική εκκλησία και τζαμί».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ