Wilde Conversations: 4 ηθοποιοί σε σκηνές από 4 έργα του Ουάιλντ

Article featured image
Article featured image

Πέρσι η alpha square έκλεισε 10 χρόνια θεατρικών παραγωγών στην Κύπρο. Μετά από την πρωτοπορία της στο αγγλόφωνο επαγγελματικό θέατρο, πιο πρόσφατα χάρισε στο κοινό και δύο ελληνόφωνες παραγωγές, το θρίλερ «24η Μέρα» και την κωμωδία «Art». Φέτος, επιστρέφει με εορταστική διάθεση στους αγγλόφωνους θεατές της, επιλέγοντας τον «καθηγητή της αισθητικής», την προσωποποίηση της ευφυΐας, τον Όσκαρ Ουάιλντ. Στην παράσταση «Wilde Conversations», τέσσερεις ηθοποιοί παρουσιάζουν τους πιο καυστικούς, πλούσιους και ψυχαγωγικούς διαλόγους του συγγραφέα, από τέσσερα διαφορετικά έργα: «The importance of being earnest», «An ideal husband», «A woman of no importance» και «Salomé».

Θα δοθούν μόνο 12 παραστάσεις μέσα σε ένα χώρο που αντανακλά τη σημασία της αισθητικής, αφού τίποτα δεν υπηρέτησε πιο πιστά ο Ουάιλντ από την αισθητική. Στην γκαλερί Point Centre, τόσο στον πρώτο όροφο όσο και στο ισόγειο, ο θεατής θα απολαύσει το έργο του Ουάιλντ, μαζί με κρασί από την κάβα La Maison du Vin, ενώ πολύ σημαντική είναι σίγουρα και η συνεισφορά της σχεδιάστριας Ιωάννας Λουκά, η οποία επιμελείται τις υφαντές δημιουργίες των ηθοποιών.

Την παράσταση «Wilde Conversations» που, όπως προαναφέραμε, είναι στην αγγλική γλώσσα, σκηνοθετεί ο Ανδρέας Αραούζος, ενώ σε αυτήν πρωταγωνιστούν οι Αλεξία Παρασκευά, Νέδη Αντωνιάδη, Paul Stewart και Ανδρέας Αραούζος.

 

30 Απριλίου - 11 Μαΐου, Τετάρτη μέχρι Κυριακή, 20.30 (επιπρόσθετες παραστάσεις Κυριακή στις 18.30).

Point Centre for Contemporary Art (Ευαγόρου 2, Λευκωσία) www.pointcentre.org

Εισιτήρια €15 (συμπεριλαμβάνει το πρώτο ποτήρι κρασί)

Κρατήσεις: alpha@alphasquare.com.cy ή 70001140.

Πληροφορίες: www.facebook.com/alphasquare & www.alphasquare.com.cy


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ