Μπαγίς: «Τουιτάρω στίχους του Κορανιού από το Google»

Article featured image
Article featured image

Μετά τα ηχητικά ντοκουμέντα (αληθινά ή μη) που «έκαιγαν» τον Ερντογάν, σειρά έχει ο Εγκεμέν Μπαγίς να νοιώσει αμήχανα, αφού δύο νέα ηχητικά ντοκουμέντα «καίνε» και τον πρώην Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, ενώ αυτή τη φορά η μπάλα πιάνει και δύο ακόμα Τούρκους αξιωματούχους, τον Σύμβουλο του Πρωθυπουργού αλλά και τον Διευθυντή των Τουρκικών Αερογραμμών.

Στο πρώτο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται ο πρώην Τούρκος Υπουργός, Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος φαίνεται να χλευάζει το Κοράνι, ενώ στο δεύτερο γίνεται αναφορά σε μεταφορά «υλικού» από την Τουρκία στη Νιγηρία, μέσω των τουρκικών αερογραμμών. Όπου υλικό, βλέπε όπλα. Τουλάχιστον, αυτό καταλαβαίνουμε εμείς.

«Τουιτάρω στίχους του κορανιού από το Google»

Ο νέος διάλογος είναι μεταξύ του Έγκεμεν Μπαγίς και του αρθρογράφου της εφημερίδας Χουριέτ, Μετεχάν Ντεμίρ. Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο Εγκεμέν Μπαγίς φέρεται να λέει ότι κάθε Παρασκευή βρίσκει ένα στίχο του Κορανιού και το τουιτάρει. Ο Ντεμίρ φένεται να τον κοροϊδεύει ότι κρατάει το Κοράνι στο χέρι του και το κουνάει. «Τι κοράνι βρε, βάζω στο Google τη λέξη Κοράνι και βγαίνουν όλα. Αρπάζω ένα από εκεί και το πετάω», απαντά ο Μπαγίς. Στη συνέχεια, μάλιστα, κάνουν πλάκα ακόμη και για τους στίχους του Κορανιού.

Και πάλι «πλεκτάνη»;

Χθες βράδυ, ο Μπαγίς μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, αντέδρασε αμέσως, όπως ήταν αναμενόμενο, λέγοντας ότι πρόκειται για μοντάζ και ζήτησε συγγνώμη από αυτούς που στεναχωρέθηκαν  νομίζοντας ότι μιλούσε ο ίδιος. Σαν πολύ μοντάζ δεν έπεσε στην Τουρκία τους τελευταίους μήνες;

«Υλικό» στη Νιγηρία

Στο δεύτερο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγονται να συνομιλούν ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Μουσταφά Βαράνκ μαζί με το Διευθυντή των Τουρκικών Αερογραμμών, Μεχμέτ Καράκας. Ο δεύτερος λέει ότι μεταφέρει υλικό στη Νιγηρία και ρωτάει κατά πόσο με αυτό θα σκοτώσουν μουσουλμάνους ή χριστιανούς. Για να ‘μαστε ακριβοδίκαιοι, πάντως, η λέξη όπλα δεν ακούγεται καθαρά στο ηχητικό ντοκουμέντο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ