Στα δύο η πίτα για την Πλατεία (Ελευθερίας)

Article featured image
Article featured image

Μετά το βελούδινο διαζύγιο με την Miltiades Neophytou Civil Engineering Contractors & Developers Ltd για το έργο της ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας και του περιβάλλοντα χώρου, ο Δήμος Λευκωσίας προχώρησε τάχιστα με την προκήρυξη διαγωνισμού για τη δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης στη Λεωφόρο Ομήρου. Σύμφωνα με την προκήρυξη, το έργο συμπεριλαμβάνει την κατασκευή διώροφου χώρου στάθμευσης με ράμπες πρόσβασης από το δρόμο, δημόσια αποχωρητήρια, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και ανελκυστήρες σύνδεσης του χώρου στάθμευσης και της τάφρου με τις Πλατείες Σολωμού και Ελευθερίας.

Το έργο, που κοστολογείται πέραν των 6.3 εκ. ευρώ, επίσης περιλαμβάνει διαπλάτυνση της Λεωφόρου Ομήρου, κατασκευή νέων πεζοδρομίων, νέου οδοστρώματος, οδικού εξοπλισμού/φωτισμού και σήμανσης. Στις εργασίες θα περιλαμβάνονται επίσης όλες οι σχετικές ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και ειδικά συστήματα, εργασίες φωτισμού καθώς και εξωτερικές υπηρεσίες. Επιπρόσθετα, θα συμπεριλαμβάνει την μετακίνηση υπηρεσιών κοινής ωφελείας στη Λεωφ. Ομήρου, οι οποίες βρίσκονται εντός του δρόμου και την επανεγκατάσταση τους στο νότιο πεζοδρόμιο καθώς και την κατασκευή νέου υποσταθμού της ΑΗΚ.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Λευκωσίας, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, αναμένεται ότι από βδομάδας θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός και για το έργο της ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας με τις εργασίες να συνεχίζονται από το σημείο που σταμάτησαν. Ουσιαστικά, το όλο έργο μοιράζεται πλέον σε δύο μέρη. Ένα που θα αφορά την ανάπλαση της Πλατείας και του περιβάλλοντα χώρου κι ένα που θα αφορά τη δημιουργία του χώρου στάθμευσης, εξήγησε ο Δήμαρχος.


Πηγή: In Business

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ