Συριακό αεροσκάφος κατέρριψε η Τουρκία

Article featured image
Article featured image

Την κατάρριψη συριακού μαχητικού αεροσκάφους, επικαλούμενος πως παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, επιβεβαίωσε νωρίτερα σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Ενα συριακό (μαχητικό) αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο μας. Τα F-16 μας απογειώθηκαν και έπληξαν τον στόχο. Γιατί; Γιατί αν παραβιάσεις τον εναέριο χώρο μου, θα δεχτείς ισχυρό πλήγμα ύστερα από αυτό», είπε με το χαρακτηριστικό μουλαρίσιο ύφος του ο Ερντογάν, σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στη βορειοδυτική Τουρκία .

Το αεροπλάνο καταρρίφθηκε σε περιοχή στα βόρεια σύνορα με την Τουρκία, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στους αντικαθεστωτικούς και τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ. Από την πλευρά της, η Συρία χαρακτήρισε την κατάρριψη κραυγαλέα επίθεση. Η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη στρατιωτική πηγή μετέδωσε ότι ο χειριστής του μαχητικού κατάφερε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα πιλότου. 

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες από την περιοχή, το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τη συριακή πλευρά των συνόρων. Ωστόσο, ο τηλεοπτικός σταθμός της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ο «Al Manar», μετέδωσε ότι δύο ρουκέτες έπεσαν από τουρκικό έδαφος.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ