Η επιστροφή της Μαρίας Κάλλας

Article featured image
Article featured image

Ένα μουσείο αφιερωμένο στην κινηματογραφική της ζωή και το μεγαλοπρεπές της έργο αποκτά στην Αθήνα, τριάντα οκτώ χρόνια μετά τον θάνατο της, η διεθνώς δημοφιλής Ελληνίδα σοπράνο Μαρία Κάλλας.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, το μουσείο «Μαρία Κάλλας» αναμένεται να ανοίξει για το κοινό μέσα στο 2015, θα στεγαστεί σε τετραώροφο νεοκλασικό κτίριο της οδού Μητροπόλεως , ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων και θα είναι το πρώτο επισκέψιμο μουσείο με μόνιμη έκθεση και αυθεντικά αντικείμενα της καλλιτέχνιδος.  «Ο επισκέπτης θα μπορεί να απολαύσει τη φωνή της μεγάλης σοπράνο και να μάθει για τη ζωή και την τέχνη της. Σημαντικοί ρόλοι που ερμήνευσε, άνθρωποι που την καθόρισαν, προσωπικά της αντικείμενα, αξιομνημόνευτες στιγμές της καριέρας της, πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και εμβληματικές φωτογραφίες και ψηφιακές εφαρμογές θα παρουσιάζονται μέσα από τη συλλογή της Τεχνόπολης».

Το μουσείο θα συμπληρώνουν ένα υπερσύγχρονο θεματικό πωλητήριο και ένα μπιστρό με το όνομα "La divina", ενώ θα διαθέτει και μια mediatheque (βιβλιοθήκη και δισκοθήκη με χώρο ακρόασης) και αίθουσα για περιοδικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, master classes και μικρές συναυλίες. Για τις ανάγκες υλοποίησης του έργου θα γίνουν μικρής κλίμακας προσαρμογές στο κτίριο, ενώ θα εργαστούν σειρά επιστημόνων και καλλιτεχνών, με στόχο ένα αποτέλεσμα πρωτότυπο και σύγχρονο, αντάξιο της φήμης και της ποιότητας της διεθνούς Ελληνίδας καλλιτέχνιδος.

«Το αναμενόμενο αλλά και επιθυμητό είναι να προκαλέσει το ενδιαφέρον επισκεπτών από όλο τον κόσμο, ενισχύοντας τον τουρισμό και την πολιτιστική ζωή της πόλης της Αθήνας».


Πηγή: Music Paper

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ