Με χρυσό στο Παγκόσμιο, ο Αχιλλέως πάει Ρίο

Article featured image
Article featured image

Χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο μεγάλος στόχος του Γιώργου Αχιλλέως, με τον Κύπριο σκοπευτή να κυνηγά από φέτος την κάρτα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς του 2016.

Το 2014 περιλαμβάνει πολλούς σημαντικούς αγώνες για τον Γιώργο Αχιλλέως, ο μεγάλος του στόχος, όμως, είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Σεπτέμβριο, που θα γίνει στη Γρανάδα της Ισπανίας. Πρόκειται, ως γνωστό, για το δεύτερο σημαντικότερο ραντεβού της τετραετίας στο σκιτ, αφού δίνει τις πρώτες κάρτες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς του Ρίο. «Φέτος θέλω να κερδίσω το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είναι πολύ σημαντικοί αγώνες και έχουν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από τους Ολυμπιακούς. Το σημαντικότερο, είναι ότι δίνει τις πρώτες τρεις κάρτες πρόκρισης για το Ρίο».

Για μια κάρτα

Ο Κύπριος σκοπευτής, με παρουσία σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες (Σίδνεϊ 2000, Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008, Λονδίνο 2012) θέλει να «κλειδώσει» τη συμμετοχή στο Ρίο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. «Είναι πολύ σημαντικό να πιάσω από φέτος την κάρτα. Και αν όχι φέτος, νωρίς του χρόνου. Μετά, όταν μπεις στη διαδικασία να κυνηγάς την κάρτα, γίνεται δύσκολο», εξηγεί ο Αχιλλέως. Για τους Ευρωπαίους, στη Γρανάδα φέτος θα δοθούν οι πρώτες τρεις κάρτες. Ακολούθως, το 2015 θα δίνονται από δύο κάρτες στο κάθε ένα από τα τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλο και τρία στο Πανευρωπαϊκό. Οι τελευταίες κάρτες θα δοθούν το 2016.

«Τα καλύτερα μπροστά μου»

Ο Γιώργος Αχιλλέως βρίσκεται για μια 15ετία στο ψηλότερο επίπεδο του σκιτ. Είναι ακόμα πεινασμένος; «Για πολλά χρόνια πολλά γίνονταν αυθόρμητα και με ενθουσιασμό. Τώρα είμαι πιο συνειδητοποιημένος και ώριμος. Ξέρω τι θέλω και πως θα το πετύχω. Επειδή ο μεγάλος μου στόχος δεν ήρθε νωρίς, νιώθω ότι είμαι τυχερός που έχω ακόμη αυτή τη λαχτάρα. Ψυχολογικά, νιώθω πάρα πολύ καλά. Πλέον δε νιώθω την πίεση να αποδείξω τον εαυτό μου, αλλά την πίεση ότι σε κάθε αγώνα πρέπει να κερδίζω. Είμαι στην καλύτερη ηλικία και τα καλύτερα είναι μπροστά μου».

Πρώτα το Τούσον

Το διήμερο 13-14 Απριλίου ο Κύπριος σκοπευτής θα βρίσκεται στην Αριζόνα των ΗΠΑ για το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της χρονιάς. «Δεν μπορώ να σκέφτομαι από τώρα τους Ολυμπιακούς, ούτε καν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο τέλος του χρόνου, αν και είναι ο μεγάλος μου στόχος. Πρώτα είναι το Τούσον», λέει ο ίδιος. Μετά τις ΗΠΑ, ο Αχιλλέως θα αγωνιστεί τον Μάιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Καζακστάν, τον Ιούνιο στην αντίστοιχη διοργάνωση στο Μόναχο, ενώ τον ίδιο μήνα έχει και το Πανευρωπαϊκό στην Ουγγαρία. Τον Ιούλιο το καλεντάρι περιλαμβάνει Παγκόσμιο Κύπελλο στο Πεκίνο, τους Κοινοπολιτειακούς στη Γλασκώβη, ενώ η χρονιά ολοκληρώνεται με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ισπανία και τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Αζερμπαϊτζάν.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ