Ο ΠτΔ έπαυσε τον Αρχηγό, ο οποίος «πληρώνει» τον ύπνο του δικαίου

Article featured image
Article featured image

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου δήλωνε χθες πως ο κ. Παπαγεωργίου δεν τον ενημέρωνε, ούτε για εκδηλώσεις ούτε για επεισόδια. Ο ίδιος ο Αρχηγός, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι κοιμότανε εξ ου και δεν είχε ενημερωθεί για την εν λόγω εκδήλωση στη Λεμεσό. Εσύ κοιμάσαι και η τύχη σου δουλεύει, Αρχηγέ μου.

Αιτία για αυτή την εξέλιξη, την παύση του Αρχηγού από τον ΠτΔ, αποτέλεσαν, φυσικά, τα χθεσινά επεισίδια στην αίθουσα «Πάνος Σολωμονίδης» στη Λεμεσό καθώς και η έντονη δυσαρέσκεια του Προεδρικού για τον τρόπο που η Αστυνομία χειρίστηκε την κατάσταση. Μια κατάσταση επαναλαμβανόμενη, με την Αστυνομία να εμφανίζεται πάντα «ύστερα που το παναΰριν» και μάλιστα με ρυθμούς επιταφίου.

Βρέθηκε ήδη ο αντικαταστάτης

Τον Μιχάλη Παπαγεωργίου θα αντικαταστήσει ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, νυν Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου.

Η επιστολή του ΠτΔ

Στην επιστολή του προς τον Αρχηγό, με ημερομηνία 27 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει:

«Φίλε κύριε αρχηγέ. Eπιθυμώ να σας πληροφορήσω ότι μετά τα χθεσινά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Λεμεσό αλλά και σωρεία άλλων πράξεων και παραλήψεων που προηγήθηκαν της εκδήλωσης αυτής, με οδήγησαν στην απόφαση για άμεση παύση σας από τη θέση του Αρχηγού Αστυνομίας για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Στην απόφαση μου έλαβα σοβαρά υπόψη την κατ’ επανάληψη από μέρους σας απουσία σεβασμού προς αποφάσεις θεσμικών οργάνων της δημοκρατίας όπως αποφάσεις δικαστηρίων και των υποδείξεων της Επιτρόπου Διοικήσεως. Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση μου, διαδραμάτισε και η πλημμελής εκτέλεση των καθηκόντων σας που αφορούν την πάταξη του σοβαρού εγκλήματος και την προαγωγή της πραγματικής ασφάλειας του πολίτη. Σας ευχαριστώ για τις μέχρι σήμερα υπηρεσίες σας στην Αστυνομία».

Aξίζει να σημειωθεί ότι ο Μιχάλης Παπαγεωργίου θα παραθέσει διάσκεψη τύπου στις 17.15. Και αμέσως μετά θα πάει για ύπνο, συμπληρώνουμε εμείς.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ