Ο Παπαϊωάννου με μια ματιά [βίντεο]

Article featured image
Article featured image

Το νέο έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου θα παρουσιαστεί το Μάιο στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών στην Αθήνα. Εντωμεταξύ δημιουργήθηκε αυτό το βίντεο που παρουσιάζει την πορεία του, στο χορό τουλάχιστον, μέσα σε 5 λεπτά.

«Από το 1986, που ίδρυσε μαζί με την Αγγελική Στελλάτου την Ομάδα Εδάφους, άρχισε μια νέα εποχή για τη σύγχρονη ελληνική χορευτική δημιουργία. Επί 27 χρόνια ο Παπαϊωάννου δεν έχει σταματήσει να εκπλήσσει, δημιουργώντας έργα απέριττης ομορφιάς και πυκνής έντασης. Η ματιά του, είτε σε μυθικές μορφές όπως στη Μήδεια, είτε στην οικεία αστική καθημερινότητα όπως στο Μέσα, ανοίγει νέους κόσμους.



Ο ζωγράφος, δημιουργός κόμιξ, σκηνογράφος, ερμηνευτής, χορογράφος και σκηνοθέτης έχει αποδείξει ότι περνά με χαρακτηριστική άνεση από μεγάλα θεάματα όπως η τελετή έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 σε λιτά ντουέτα όπως το τελευταίο του έργο.



Στην Πρώτη Ύλη (2012) επέστρεψε στα βασικά. Χωρίς σκηνικά, κοστούμια, μουσική ή σύνθετο φωτισμό, επικεντρώθηκε στην πρώτη ύλη του χορού αλλά και της ζωής: το σώμα. Και επιστρέφοντας ο ίδιος σωματικά στη σκηνή μετά από 10 χρόνια, υπενθυμίζει ότι δεν χρειάζονται πολλά για να δημιουργηθεί η μαγεία της τέχνης».

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου με μια ματιά from SGT | OCC on Vimeo.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ