Καλά νέα για Αμμόχωστο

Article featured image
Article featured image

Μετά από 57 ολόκληρα χρόνια θα πραγματοποιηθεί περιφορά του Επιταφίου εντός της μεσαιωνικής πόλης της Αμμοχώστου. Την αισιόδοξη αυτή είδηση ανακοίνωσαν από κοινού ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός και ο Δήμαρχος της κατεχόμενης πόλης Οκτάι Καγιάλπ. 

Ο κ. Γαλανός δήλωσε ότι στην περιφορά θα προσκληθούν όλοι οι πρέσβεις ξένων χωρών στην Κύπρο, καθώς και αξιωματούχοι των δύο κοινοτήτων, περιλαμβανομένων του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου και του μουφτή των Τουρκοκυπρίων

Συγχαίρει η κυβέρνηση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης συνεχάρη του δύο δημάρχους για την πρωτοβουλία τους.

Πρόκειται, είπε, για ενέργεια που απαντά στις προκλήσεις των κύκλων του ΕΛΑΜ, οι οποίοι προσπάθησαν να τραυματίσουν το κλίμα που δημιουργείται. Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση στηρίζει τέτοιες ενέργειες γιατί είναι στο πνεύμα των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Αποδεικνύει, τόνισε, ότι υπάρχει η δυνατότητα όχι μόνο ειρηνικής συνύπαρξης αλλά και συνδημιουργίας.

Υπενθυμίζεται ότι η περιφορά του επιταφίου στον Άγιο Γεώργιο τον Εξωρινό της Αμμοχώστου υπήρξε ένα έθιμο που γινότανε για πολλούς αιώνες και σταμάτησε το 1957 λόγω των διακοινοτικών ταραχών και της αναγκαστικής εγκατάλειψης του ιστορικού Ναού.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ