Γυμναστική με ψηλοτάκουνα;

Article featured image
Article featured image

Όταν χορεύεις latin για 7 χρόνια και δεν βρίσκεις ούτε ένα παρτενέρ που να μπορεί να ανταπεξέλθει στους ρυθμούς σου, τότε ψάχνεις για ένα χορό όπου δεν χρειάζεσαι καβαλιέρο. Αυτό στην ουσία ήταν που ώθησε τη Στέλλα Χριστοδούλου να ασχοληθεί με το pole dancing.

 

“Πιστεύω ότι το pole dance είναι απενοχοποιημένο στο μυαλό των ανθρώπων που καταλαβαίνουν την τέχνη ή γενικότερα έχουν καλλιτεχνικές ευαισθησίες. Ίσως ένας πίνακας ζωγραφικής με γυμνό να σοκάριζε και να σκανδάλιζε ορισμένους, όχι όμως και αυτούς που το εξασκημένο μάτι τους θα εξερευνούσε τις τεχνικές, τις σκιάσεις και τον συνδυασμό χρωμάτων. Στην Κύπρο έχουμε ευτυχώς αρκετούς ανοιχτόμυαλους ανθρώπους!

Αν σας πω πως προέκυψε το pole dance στη ζωή μου θα γελάσετε! Ως δασκάλα latin χορών, τα τελευταία 7 χρόνια, ανέπτυξα υπερβολική αγάπη και φοβερή επιθυμία να χορεύω συνεχώς αλλά και να εξασκούμαι. Ωστόσο, ο εκάστοτε παρτενέρ μου αδυνατούσε να ανταπεξέλθει! Οπότε, έψαχνα κάποιο είδος χορού όπου θα μπορούσα να χορέψω χωρίς... καβαλιέρο! Τυχαία, πέτυχα στο youtube ένα βίντεο, στο οποίο χόρευε η πρωταθλήτρια Aυστραλίας στο pole dance, Felix Cane. Έκτοτε, μπορώ να πω ότι έχω πάθει εμμονή με αυτό το είδος χορού! Εδώ και 3 χρόνια έχω τον ίδιο ενθουσιασμό.

Είναι ένα είδος χορού που συνδυάζει όλα τα οφέλη της αερόβιας και αναερόβιας άσκησης και γυμνάζει ολόκληρο το σώμα. Βελτιώνει την εμφάνιση του σώματος, βοηθώντας στο κάψιμο θερμίδων, ενώ παράλληλα δυναμώνουν και σφίγγουν όλοι οι μύες, δίνοντας την εικόνα ενός σφριγηλού, τονωμένου γυναικείου κορμιού. Ακόμα, έρευνες έχουν δείξει ότι στα σπορ που υπάρχουν ακροβατικά, η έκκριση αδρεναλίνης αυξάνεται με αποτέλεσμα να ενισχύεται η κατανάλωση θερμίδων. Το pole dance περιέχει κινήσεις από όλους τους χορούς, όπως μπαλέτο, jazz, tango, hip hop, belly dance ,ενώ η κάθε κοπέλα μπορεί να αυτοσχεδιάζει και να εκφράζεται ελεύθερα.

Είναι μια sexy γυμναστική με ψηλοτάκουνα! Είναι πολύ διασκεδαστικό, σε συνεπαίρνει και σου φτιάχνει τη ψυχολογία, σε αντίθεση με τη μονοτονία ενός γυμναστηρίου. Σαν είδος χορού θεωρώ ότι είναι κατ’ εξοχήν γυναικείο και θηλυκό, αν και υπάρχουν και πολλοί άνδρες που ασχολούνται με αυτό με περισσότερη έμφαση στις δυναμικές ασκήσεις.

Το pole dance έχει απήχηση σε γυναίκες κάθε ηλικίας που θέλουν να γυμναστούν με αυτό τον ιδιαίτερο τρόπο. Στις τάξεις μου τυχαίνει να υπάρχουν νεαρές ελεύθερες κοπέλες, καθώς και γυναίκες παντρεμένες με παιδιά οι οποίες τα καταφέρνουν εξίσου καλά!

Στο facebook page Pole Dance Cyprus” μπορείτε να δείτε βίντεο και φωτογραφίες. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 99042886”.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ