Ο Χάρης είναι αισιόδοξος, εσείς;

Article featured image
Article featured image

Ο Υπουργός Οκονομικών Χάρης Γεωργιάδης ήταν χθες στα "60 Λεπτά" και… ήταν αισιόδοξος. Τόσο, που βλέπει την Κύπρο να επιστρέψει πολύ νωρίτερα στις αγορές απ’ ότι αρχικά υπολογιζόταν.

Αφού μας είπε πως είναι αισιόδοξος ότι η χρηματοδότηση μας από τους διεθνείς δανειστές θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, έπειτα και από το προχθεσινό comeback της κυπριακή Βουλής που τελικά ενέκρινε το σχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις, το οποίο ως γνωστό είχε απορρίψει λίγες μέρες προηγουμένως, παράλληλα δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος για το μέλλον της κυπριακής οικονομίας, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής της Κύπρου στις αγορές πριν από το 2016, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα και πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων στο εσωτερικό πριν από το τέλος της άνοιξης.

Πότε επιστρέφουμε στις αγορές;

“Είμαι αισιόδοξος ότι η επιστροφή της Κύπρου στις αγορές μπορεί να γίνει νωρίτερα απ’ ό,τι προνοούσε ο αρχικός σχεδιασμός, που έθετε ως χρονικό ορόσημο το 2016. Με τον ρυθμό που προχωράνε τα πράγματα ο στόχος είναι απόλυτα εφικτός, ενώ ένα σενάριο που αρχίσαμε να επανεξετάζουμε αφορά την ταχύτερη επάνοδο της Κύπρου στις αγορές. Αν καταφέρουμε να ξανακερδίσουμε την πρόσβαση στις αγορές θα σημαίνει ότι έχουμε κερδίσει το στοίχημα να σταθούμε ξανά στα πόδια μας”.

Υπάρχουν προοπτικές λέει κι ας είναι κλισέ να το λέει

Ο Υπουργός Οικονομικών έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας, λέγοντας ότι θα καταστεί εφικτός ο στόχος της δημιουργίας μιας Κύπρου της ανάπτυξης, της σταθερότητας και της προκοπής. “Αν συνδυαστεί και με μια σωστή λύση στο εθνικό μας θέμα, που είναι κυρίαρχος στόχος αυτής της Κυβέρνησης, διανοίγονται προοπτικές, που ακόμα και εμείς δεν έχουμε πλήρως συνειδητοποιήσει”.


Πηγή: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ