Ουκρανία είμαστε μαζί σου

Article featured image
Article featured image

Η Κυπριακή Δημοκρατία στηρίζει την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, αρχές στις οποίες διαχρονικά εδράζεται και ο δικός της αγώνας, τονίζει το Υπουργείο Εξωτερικών σε σημερινή ανακοίνωσή του, επαναλαμβάνοντας την εκφρασθείσα ελπίδα ότι η κατάσταση στην Ουκρανία θα επιλυθεί δια της διπλωματικής οδού και βάσει των χθεσινών Συμπερασμάτων του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.

«Μετά τη χθεσινή συνάντηση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει για ακόμη μια φορά την ελπίδα ότι η διαμορφωθείσα ανησυχητική κατάσταση στην Ουκρανία θα επιλυθεί δια της διπλωματικής οδού» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η ελπίδα αυτή, προστίθεται, συνοδεύεται από την ευχή για αυτοσυγκράτηση και επίδειξη πνεύματος συναίνεσης μεταξύ των Ουκρανόφωνων και Ρωσόφωνων πολιτών της Ουκρανίας.

Εξάλλου, στην έκτακτη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, με θέμα την ουκρανική κρίση, θα συμμετάσχει σήμερα Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα αναχωρήσει αργά το απόγευμα για το Δουβλίνο, όπου θα συμμετάσχει και στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κατά την οποία θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη του υποψηφίου του κόμματος για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

(ΚΥΠΕ)


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ