#iwd2014: Μοιράζοντας το βίντεο βοηθάς στην καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

Article featured image
Article featured image

Πρόληψη της βίας εναντίον των γυναικών. Μια πρόκληση για όλους. Αυτό είναι το σύνθημα της σημερινής ημέρας. Αυτός και ο σκοπός του βίντεο που ετοίμασε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η ισότητα των φύλων αποτελεί βασική αρχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η βία κατά των γυναικών είναι μία μορφή διάκρισης με βάση το φύλο και αποτελεί ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία στο ζήτημα της ανισότητας των φύλων. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με σκοπό να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα και να βρει πιθανές λύσεις, αφιερώνει την φετινή Ημέρα της Γυναίκας, στην πρόληψη της βίας κατά των γυναικών.

Η τελευταία έρευνα του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων σε αυτό τον τομέα, δείχνει ότι μία στις τρείς γυναίκες στην ΕΕ έχουν υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία, που τις περισσότερες φορές έχει μακροχρόνιες σωματικές ή συναισθηματικές επιπτώσεις. Παρόλα αυτά, η πραγματική έκταση του προβλήματος παραμένει άγνωστη, καθώς οι αναφορές για γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βίαιης συμπεριφοράς είναι ελλείπεις σε όλη την ΕΕ.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη του ότι σήμερα δεν υπάρχει ευρωπαϊκή νομοθεσία για τη θέσπιση μέτρων για την προώθηση και την υποστήριξη της δράσης των κρατών μελών στον τομέα της πρόληψης της βίας κατά των γυναικών αλλά ούτε και ολοκληρωμένη στρατηγική για την καταπολέμηση του φαινομένου, υποστηρίζει την έγκριση νομοθετικής πράξης.  


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ