Περήφανη η Ελλάδα: Η απονομή του χρυσού στον Φιλιππίδη [βίντεο]

Στο ψηλότερο βάθρο ανέβηκε σήμερα ο Έλληνας επικοντιστής, Κώστας Φιλιππίδης που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στο Σόποτ της Πολωνίας.


Στο ψηλότερο βάθρο ανέβηκε σήμερα ο Έλληνας επικοντιστής, Κώστας Φιλιππίδης που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στο Σόποτ της Πολωνίας.

Ο Φιλιππίδης πήρε την νίκη με άλμα στα 5,80μ, περνώντας με την πρώτη προσπάθεια τα 5μ40, 5μ55, 5μ65 και 5μ75.

«Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Στην ουσία είναι το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που κάνω όλα αυτά τα χρόνια με τον προπονητή μου Δημήτρη Κυτέα, καθώς έχουμε δουλέψει πάρα πολύ. Οι προσπάθειες κρίνουν το αποτέλεσμα σε έναν μεγάλο αγώνα. Ήμουν συγκεντρωμένος σε αυτό το στόχο και εκ του αποτελέσματος σωστός. Σε καμία στιγμή του αγώνα δεν αισθάνθηκα πως έχω εξασφαλίσει το μετάλλιο. Κι αυτό γιατί στον αγώνα υπήρχαν αθλητές που είχαν την δυνατότητα να ανέβουν ακόμη υψηλότερα. Μη ξεχνάμε πως ο Μορ πριν λίγες μέρες ξεπέρασε τα 5,90 μέτρα. Θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας για τον ανοιχτό. Αναμφίβολα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού είναι ο μεγάλος στόχος της σεζόν», είπε ο Κώστας Φιλιππίδης στη Δημόσια Τηλεόραση, λίγο μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου και πρόσθεσε:

«Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο στον προπονητή μου, την οικογένεια μου και σε όλους τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια».

Την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου σχολίασε και ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος με την εξής δήλωση: «Το χρυσό μετάλλιο του Κώστα Φιλιππίδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Σόποτ μας γεμίζει όλους με χαρά και υπερηφάνεια. Όχι μόνο γιατί αποτελεί μία μοναδική αθλητική κατάκτηση. Αλλά και γιατί περιέχει έναν υψηλό συμβολισμό: ένας νέος Έλληνας, με πρόγραμμα, συνεχή αγώνα και υψηλές προσδοκίες, με τη βοήθεια ενός σοβαρού προπονητή που τον παρακολουθεί από παιδί, ξεπερνά τον εαυτό του, ξεπερνά τους πάντες, και μάλιστα ενώπιον όλου του κόσμου, ενώπιον και ενός θρύλου του άλματος επί κοντώ, του Σεργκέι Μπούμπκα. Με τον Φιλιππίδη, ο ελληνικός αθλητισμός στάθηκε στο ύψος του. Του εύχομαι πάντα υψηλότερα και συγχαίρω τον προπονητή του, Δημήτρη Κυττέα, και τον Εθνικό προπονητή, Δημήτρη Ευαγγελόπουλο».

Επίσης ο υφυπουργός Αθλητισμού της Ελλάδας, Γιάννης Ανδριανός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον προπονητή του Κώστα Φιλιππίδη, Δημήτρη Κυττέα προκειμένου να τον συνεχάρη για την χθεσινή νίκη. Εκτός από τα συγχαρητήρια, ο κ. Ανδριανός κάλεσε στο γραφείο, μόλις επιστρέψουν από την Πολωνία, τον προπονητή και τον αθλητή.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ