Άριστα στα Αγγλικά

Article featured image
Article featured image

Αν κάποιος μας ζητούσε να του παραθέσουμε αυθόρμητα τα βασικά χαρακτηριστικά της κυπριακής δημόσιας υπηρεσίας, η καινοτομία δεν θα ήταν από τα πρώτα που θα μας έρχονταν αβίαστα στο μυαλό. Ας το θέσουμε έτσι. Κι όμως. Η ζωή εκτός από ωραία, είναι και απρόβλεπτη, αφού το πρόγραμμα διδασκαλίας των Αγγλικών του Υπουργείου Παιδείας (του δικού μας υπουργείου, ναι) για τις πρώτες τέσσερις τάξεις του δημοτικού έχει προταθεί για Διεθνές Βραβείο Καινοτομίας και Αριστείας στο Διαγωνισμό ELTons (English Language Teaching awards).

 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, πρόκειται για τον πιο σημαντικό διαγωνισμό στον κλάδο της αγγλικής διδασκαλίας και μεθοδολογίας και τον μόνο διεθνή και ανεξάρτητο διαγωνισμό που βραβεύει την καινοτομία στη διδασκαλία των Αγγλικών. Το κυπριακό πρόγραμμα έχει προταθεί για τη φιλοσοφία της εφαρμογής του, τη μεθοδολογία που ακολουθεί καθώς και τα διδακτικά εγχειρίδια που ετοιμάστηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. 

 

Ο διαγωνισμός συντονίζεται από το γνωστό σε όλους μας British Council και η Κύπρος έχει προταθεί συγκεκριμένα για βραβείο στον τομέα Local Innovation. Η πρόταση για βράβευση έγινε μετά από μελέτη του υλικού από 3 ειδικούς (α’ φάση επιλογής) και αργότερα από 7 άλλους ειδικούς (β’ φάση επιλογής).

 

Οι ειδικοί είναι ανεξάρτητοι και επιλέγονται λόγω του διακεκριμένου βιογραφικού τους. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της τελικής φάσης θα γίνει σε ειδική τελετή στο Λονδίνο τις 22 Μαΐου 2014.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ