Πάμε όλοι στην Agora εν δήμω!

Article featured image
Article featured image

Η Agora εν δήμω αποτελείται από μια ομάδα κατοίκων των Δήμων Ιδαλίου και Λατσιών που, αντιλαμβανόμενη την πενιχρή κοινωνικοοικονομική κατάσταση, αποφάσισε ν’ αναλάβει δράση.

 

Εξ ου και αρχίζει μια προσπάθεια αναζωογόνησης και ενίσχυσης της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Ιδαλίου, καλώντας τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Κύπρου, να υποστηρίξουν την τοπική οικονομία συνεισφέροντας, ταυτόχρονα σ’ ένα φιλανθρωπικό σκοπό.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η Agora εν δήμω διοργανώνει την 1η υπαίθρια αγορά εδεσμάτων, χρηστικών, διακοσμητικών και ποικίλων άλλων αντικειμένων και προϊόντων, στο Πάρκο της Ηλιούπολης στην ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Δήμου Ιδαλίου.

Μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιδαλίου, ενώ κατά την ημέρα εκείνη, περίπτερο του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα συλλέγει είδη ξηράς τροφής, προμήθειες μακράς διάρκειας και  χρήματα, υπέρ των δυσπραγουσών οικογενειών της ενορίας.

Επίσης, στο χώρο της ανοιχτής αγοράς, θα στηθεί  ενημερωτικό περίπτερο του Καταφυγίου Ζώων του Δήμου Ιδαλίου, στελεχωμένο με εθελοντές, προς ενημέρωση των επισκεπτών σχετικά με τα ζώα συντροφιάς.

Ανοικτή πρόσκληση

Η Agora εν δήμω είναι ανοιχτή για όλους τους κατασκευαστές, χειροτέχνες, καλλιτέχνες, μικροεπιχειρηματίες, αλλά και σε άτομα και ομάδες που διαθέτουν  προϊόντα (καινούρια ή μεταχειρισμένα) προς πώληση. Η Agora εν δήμω, επιθυμεί να δημιουργήσει ένα σταθερό σημείο συνάντησης πωλητών και αγοραστών χωρίς μεσάζοντες, όπως γίνεται σε πάμπολλες χώρες ανά τον κόσμο.

Φιλοδοξία των διοργανωτών, είναι η Agora εν δήμω να καταστεί μηνιαίος θεσμός στο Δήμο Ιδαλίου, όπου εκθέτες και κοινό θα συναναστρέφονται για το αμφότερο καλό. Σκοπός, η ενδυνάμωση των σχέσεων και της συνοχής της κοινότητας αλλά και η παροχή κινήτρων στους αγοραστές να βρουν ότι χρειάζονται σε πιο χαμηλές τιμές υποστηρίζοντας, παράλληλα, τους τοπικούς κατασκευαστές και χειροτέχνες που αδυνατούν να επιβιώσουν στη σημερινή οικονομική πραγματικότητα.

Στο αμφιθέατρο του Πάρκου οι επισκέπτες θα έχουν, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιδείξεις τοπικών επιχειρήσεων και ομίλων (χορευτικών, γυμναστηρίων κοκ).

Η Agora εν δήμω προσκαλεί όλους του δημότες Ιδαλίου και της ευρύτερης περιοχής της επαρχίας μας να περάσουν μιαν ευχάριστη μέρα με τα παιδιά, τους φίλους, τους συγγενείς, τους γείτονες, στην 1η ανοιχτή αγορά του είδους της στο Δήμο Ιδαλίου, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου κ. Λεόντιου Καλλένου.

Για περισσότερες πληροφορίες ή δήλωση συμμετοχής με περίπτερο ή με κάποιο δρώμενο (επίδειξη, χορό, τραγούδι, κ.ο.κ.), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν  με την Agora εν δήμω στα τηλέφωνα:  99597900 και 97899827.

Κυριακή 27 Απριλίου (Κυριακή του Θωμά), 11.00-19.00, Πάρκο Ηλιούπολης (ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης), Δήμος Ιδαλίου, Λευκωσία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ