Ελληνοαμερικανίδα η Υπουργός Υγείας των ΗΠΑ

Article featured image
Article featured image

Στην 48χρονη Ελληνοαμερικανίδα Σύλβια Μάθιους Μπέργουελ, διευθύντρια του Γραφείου Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, εμπιστεύθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα το Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ και το μέλλον του ομοσπονδιακού νόμου για την ιατροφαρμακευτική ασφάλιση, γνωστού κι ως ObamaCare. 

Η Σύλβια Μάθιους είναι Ελληνικής καταγωγής κι από τους δύο γονείς της. Είναι κόρη του Δρα Γουίλιαμ Μάθιους (συνταξιούχου οφθαλμίατρου) και της Κλειούς Μάθιους (το πατρικό της Μαρούδα), πρώην δημάρχου της πόλης Χίντον της Δυτικής Βιρτζίνια. 

Από τον Φεβρουάριο του 2007 είναι νυμφευμένη με το δικηγόρο Στίβεν Μπέργουελ και έχουν δύο παιδιά. Οι άριστες πανεπιστημιακές της επιδόσεις την έφεραν κοντά τόσο στο Μάικλ Δουκάκη (εργάστηκε για την προεκλογική του εκστρατεία), όσο και στον Μπιλ Κλίντον, για τον οποίο εργάστηκε σε ηλικία μόλις 32 ετών ως αναπληρώτρια Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου. Υπηρέτησε επίσης ως ανώτερη σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών Ρόμπερτ Ρούμπιν και ως αναπληρώτρια Διευθύντρια του Γραφείου Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου.

 

Έχει επίσης εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, ως πρόεδρος του φιλανθρωπικού ιδρύματος της κολοσσιαίας αλυσίδας Wal-Mart (Οκτώβριος 2011) και παλαιότερα στο ίδρυμα διεθνούς φιλανθρωπίας «Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς». Ηταν και μέλος του ΔΣ της ασφαλιστικής εταιρείας MetLife. Το 2005 η Wall Street Journal την κατέταξε στον κατάλογο των 50 γυναικών σε παγκόσμιο επίπεδο, που η πορεία τους προμηνύεται εξαιρετικά ανοδική.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ