Μια ντεμέκ νηστεία με ντεμέκ χριστιανούς

Article featured image
Article featured image

Επίσημη πρώτη για τη Μεγάλη Εβδομάδα η σημερινή μέρα και μιας και τα ήθη και έθιμα των ημερών απασχολούν πολύ κόσμο, αναδημοσιεύουμε ένα σχετικό κείμενο του Κουλουριού για τη σεβαστή μερίδα του πληθυσμού, η οποία νηστεύει «για το καλό».

Σε αναβρασμό βρίσκεται μέρος του πληθυσμού το οποίο επέλεξε να τηρήσει τη νηστεία κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας «για το καλό», καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είναι αμφίβολο το εάν η συγκεκριμένη μορφή νηστείας είναι κριτήριο ικανό να διασφαλίσει μια θέση στον Παράδεισο. Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται πως στα ανώτερα κλιμάκια της εκκλησίας υπάρχει έντονος προβληματισμός και δυσαρέσκεια με την νηστεία η οποία ακολουθείται μόνο κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα και δεν συνοδεύεται από πίστη ούτε από παρακολούθηση της θείας λειτουργίας.

«Πιστεύω πως έχουμε να κάνουμε με μια ντεμέκ νηστεία και με ντεμέκ χριστιανούς», δήλωσε στο «Κουλούρι» υψηλά ιστάμενο στέλεχος της εκκλησιαστικής ιεραρχίας.


«Οι πραγματικοί χριστιανοί νηστεύουν Τετάρτες, Παρασκευές, δύο ολόκληρες σαρακοστές, Δεκαπενταύγουστο και σε μερικές περιπτώσεις ακόμα. Οι λάιτ χριστιανοί για πέντε μέρες τον χρόνο δεν τρώνε σουβλάκια. Αν περνάει από το χέρι μου δεν υπάρχει περίπτωση να καταλήξουν στον Παράδεισο».


«Εγώ γενικά δεν πιστεύω, για την αποτοξίνωση το κάνω», δήλωσε στο «Κουλούρι» η 26χρονη Μαρία από Παγκράτι που νηστεύει «για το καλό», όπως η ίδια το χαρακτηρίζει, για να συμπληρώσει: «Είναι μια καλή ευκαιρία να περάσω λίγες μέρες χωρίς να φάω κρέας και γαλακτοκομικά. Επίσης δεν θέλω να στεναχωρήσω τη γιαγιά. Ωστόσο θεωρούσα πως όλο και κάποιο τόπο θα πιάνει αυτό, στην περίπτωση δηλαδή που τελικά υπάρχει κάποιος εκεί ψηλά που μας παρατηρεί. Αν δεν ισχύει να μας το πουν γιατί μου έλειψε το προσούτο», συνοψίζει.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, οι θιασώτες της νηστείας της Μεγάλης Εβδομάδας διοργανώνουν πορεία διαμαρτυρίας την Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ προκειμένου να διεκδικήσουν μια θέση στη βασιλεία των ουρανών.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ