Μαζική σφαγή στην Ιαπωνία

Article featured image
Article featured image

Τη θανάτωση περίπου 112.000 πουλερικών στα νοτιοδυτικά της χώρας μέσα σε δύο ημέρες ανακοίνωσαν την Τρίτη οι ιαπωνικές αρχές, μετά από πολλά επιβεβαιωμένα κρούσματα της γρίπης των πτηνών.

Οι Αρχές άρχισαν την Κυριακή τη σφαγή 56.000 κοτόπουλων σε ένα αγρόκτημα στο Κουμαμότο της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας, όπου οι εξετάσεις DNA επιβεβαίωσαν την παρουσία του στελέχους H5 του ιού και αφότου οι ιδιοκτήτες έχουν αναφέρει περιπτώσεις αιφνίδιων θανάτων των  πουλερικών.

Στο Τόκιο, ο υπουργός Γεωργίας, Δασών και Αλιείας, Γιοσιμάσα Χαγιάσι, υποσχέθηκε «να κάνει ότι είναι δυνατόν για να περιορίσει γρήγορα την έκταση της  επιδημίας». Το υπουργείο προειδοποίησε τους αγρότες έναντι του κινδύνου μόλυνσης, υπενθυμίζοντας τη συνεχή παρουσία της νόσου στην Ασία καθώς μόλις πέρυσι θύμα της νόσου των πουλερικών είχε πέσει η αγροτική και κτηνοτροφική  ανάπτυξη της Νότιας Κορέας.

Οι τοπικές ιαπωνικές Αρχές απαγόρευσαν προληπτικά τη μεταφορά ή μετακίνηση ζώων από «ύποπτα» αγροκτήματα προχωρώντας σε μαζικές απολυμάνσεις ενώ ομάδες εμπειρογνωμόνων εστάλησαν στις επικίνδυνες από τη νόσο περιοχές για να προσδιοριστεί η αιτία της μόλυνσης. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ