Σε βαθιά νερά το ρομπότ

Article featured image
Article featured image

Το πάρα πολύ μεγάλο βάθος των νερών του Ινδικού Ωκεανού ανάγκασε το ειδικό ρομποτικό βαθυσκάφος που έρευνα για τον εντοπισμό των συντριμμιών του μαλαισιανού μπόινγκ να διακόψει το υποθαλάσσιο ταξίδι του, κάνοντας  έρευνα έξι ωρών, αντί των σχεδιαζόμενων 16 ωρών, ανακοίνωσαν οι αυστραλιανές  Αρχές.

Το αυτόνομο βαθυσκάφος Bluefin-21, που είναι εξοπλισμένο με  υπερευαίσθητο σόναρ, ποντίστηκε το βράδυ της Δευτέρας από το αυστραλιανό πλοίο Ocean Shield, το οποίο και διευθύνει τις έρευνας για τον εντοπισμό του  αεροπλάνου που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου. «Μετά από περίπου έξι ώρες της αποστολής το Bluefin-21 έφτασε στο όριο του  βάθους (4.500 μέτρα) και αναδύθηκε στην επιφάνεια» ανακοίνωσε το Κοινό Συντονιστικό Κέντρο Ερευνών.

«Οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια  αυτών των έξι ωρών ανακτώνται και αναλύονται" συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.  Η δεύτερη αποστολή του ειδικού βαθυσκάφους θα γίνει κατά τη διάρκεια της  ημέρας, αν ο καιρός το επιτρέψει», ανέφερε επίσης το Κοινό Συντονιστικό Κέντρο Ερευνών.

Το Bluefin-21 είναι βαθυσκάφος με σχήμα τορπίλης έχει μήκος 4.93 μέτρα και διαθέτει υπερσύγχρονο σόναρ. Η περιοχή όπου το αυστραλιανό πλοίο Ocean Shield ερευνά το βυθό του ωκεανού έχει εμβαδόν σαράντα τετραγωνικά χιλιόμετρα και βρίσκεται ακριβώς 2.312 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Περθ, της μεγαλύτερης πόλη στη δυτική ακτή της Αυστραλίας. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ