Χάρισαν τη ζωή στον δολοφόνο του παδιού τους

Article featured image
Article featured image

Σε διεθνές σύμβολο μεγαλοπρέπειας και συγχώρεσης έγιναν δυο χαροκαμένοι γονείς από το Ιράν, οι οποίοι χάρισαν τη ζωή στον δολοφόνο του παιδιού τους.

Ο καταδικασμένος σε θάνατο Μπαλάλ είχε πριν 7 χρόνια μαχαιρώσει τον 18χρονο Αμπντουλάχ πάνω σε έναν εφηβικό καβγά. Σύμφωνα με την ιρανική παράδοση, την εκτέλεση του θα πραγματοποιούσαν οι γονείς του θύματος.

Αυτό που συνέβη μερικές στιγμές μετά ήταν κάτι πάρα πολύ σπάνιο για τη χώρα με τις περισσότερες εκτελέσεις μετά την Κίνα. Καθώς ο Μπαλάλ ήταν με τα μάτια καλυμμένα και τη θηλιά περασμένη στο λαιμό, η μητέρα του θύματός τον πλησίασε, τον χαστούκισε δυνατά και του χάρισε τη ζωή.

Αμέσως μετά ο πατέρας του νεκρού Αμπντουλαχ αφαίρεσε σε μια συμβολική κίνηση τη θηλιά, χαρίζοντας τη ζωή στον άντρα που είχε σκοτώσει το γιο του. Η συγκίνηση κτύπησε κόκκινο όταν η μητέρα του Μπαλάλ πλησίασε την μητέρα του θύματος, την αγκάλιασε και άρχισε να την ευχαριστεί, καθώς και οι δύο ξεσπούσαν σε λυγμούς.

Χρειάστηκαν έξι χρόνια ώστε το δικαστήριο να επιβάλει τη θανατική ποινή στον νεαρό. Οι γονείς του θύματος είχαν αλλάξει γνώμη αρκετές φορές ώσπου να καταλήξουν πως τελικά θα προχωρούσαν στη διαδικασία. Αυτοί ήταν και οι μόνοι που θα μπορούσαν σύμφωνα με τη παράδοση και τη νομοθεσία να επιβάλουν ή να ακυρώσουν τον απαγχονισμό.

Η μητέρα που έχασε το γιο της από το μαχαίρι του Μπαλάλ δήλωσε αργότερα πως και τα δυο παιδιά ήταν πολύ νέα και πως η αφέλεια του δολοφόνου του παιδιού της ήταν η αιτία του τραγικού μαχαιρώματος. Τρεις μέρες πριν την εκτέλεση είχε δει σε όνειρο το γιο της ο οποίος την καθησύχαζε πως είναι σε ένα γαλήνιο μέρος και πως δεν θα έπρεπε να θρηνούν και να ζητούν εκδίκηση.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία την περασμένη χρονιά οι δημόσιες εκτελέσεις στο Ιράν ήταν 199.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ