Σαν ψέμα η είδηση της Google

Article featured image
Article featured image

Την 1η Απριλίου 2004 η Google ανακοίνωσε το απίστευτο: Ενα email με χωρητικότητα 1GB -η είδηση ήταν πολύ καλή για να είναι αληθινή. Κανένας δεν το πίστεψε μέχρι που είδε το Gmail. Ακριβώς 10 χρόνια πριν, η Google κατάφερε να κοροϊδέψει εκατομμύρια ανθρώπους. Λέγοντας μια αλήθεια που δεν μπορούσε να πιστέψει κανείς...

Τα δύο «ψέματα» της Google

Εκείνη την χρονιά η εταιρεία έκανε δύο ανακοινώσεις που φάνηκαν... ύποπτες. Η πρώτη ήταν ανακοινώσεις για θέσεις εργασίας στο... φεγγάρι. Η δεύτερη ότι ξεκινά μια νέα δωρεάν υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδομείου, που θα προσφέρει στους χρήστες, όχι ένα ούτε δύο, αλλά 1.000 megabyte χώρο αποθήκευσης. Αν αυτό ήταν αλήθεια, θα σήμαινε ότι ένας μέσος χρήστης δεν θα χρειαζόταν να σβήσει μήνυμα ποτέ ξανά. Το αστείο φυσικά ήταν ότι δεν ήταν αστείο και πολλοί το πέρασαν ως τέτοιο. Το Gmail ήταν ένα νέο προϊόν της Google που ετοίμαζε για περίπου τρία χρόνια και όντως πρόσφερε δυνατότητες αποθήκευσης πολλαπλά μεγαλύτερες από οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία εκείνης της εποχής. Ομως, κανείς δεν μπορούσε να το... χωνέψει.


Δημοσιογράφοι έπαιρναν τηλέφωνο τους υπευθύνους της Google και ρωτούσαν: «Πρέπει να ξέρουμε αν αστειεύεστε ή εάν αυτό αληθεύει!».


«Το απόλυτο πρωταπριλιάτικο αστείο είναι να λανσάρεις κάτι τρελό την 1η Απριλίου, το οποίο όμως θα υπάρχει στην αγορά και στις 2 Απριλίου», είπαν αργότερα οι υπεύθυνοι...Η κεντρική σελίδα του Gmail όπως εμφανιζόταν στις 31 Μαρτίου 2004.


Πηγή: TheToc

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ