Οι αιώνιοι φοιτητές σε νούμερα

Article featured image
Article featured image

Περισσότεροι από 180.000 φοιτητές, εκ των οποίων οι 70.000 σε ΤΕΙ, αναμένεται να χάσουν τη φοιτητική τους ιδιότητα εντός του 2014, καθώς όσοι φοιτητές έχουν εισαχθεί πριν από το 2006, πρέπει να προσπαθήσουν πολύ, για να πάρουν το πολυπόθητο πτυχίο εντός τους έτους.



Τα πρωτεία στους αιώνιους φοιτητές κατέχει το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ακολουθούν το  Πάντειο και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, από τους 596.000 φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ οι 300.000 χαρακτηρίζονται μη ενεργοί, καθώς έχουν εγκαταλείψει οριστικά τις σπουδές τους, ενώ δεν αποκλείεται κάποιοι να έχουν καθυστερήσει να πάρουν το πτυχίο τους.



Από αυτούς υπολογίζεται ότι περίπου 180.000 πρέπει να διαγραφούν από τα ιδρύματα, με βάση το νέο νόμο. Από τους 178.826 που καταγράφονται, οι περισσότεροι είναι άντρες (98.887). 

Σε ό,τι αφορά στα μεγαλύτερα ποσοστά, η ανάλυση των στοιχείων καταδεικνύει ότι στο Νομικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου το 85% των φοιτητών καθυστερεί να λάβει το πτυχίο του. Στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 77%, ενώ στο Παιδαγωγικό Θεσσαλονίκης, στη Νομική Αθήνας και στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου, 3 στους 4 φοιτητές χαρακτηρίζονται ως “αιώνιοι”.  



Αντίστοιχα, τα χαμηλότερα ποσοστα καταγράφονται στο τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και στο τμήμα Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών (3%), καθώς στις σχολές Νοσηλευτικής Αθήνας και Βαλκανικών Σπουδών .   

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ