128 οι νεκροί από το ναυάγιο στην Κορέα

Article featured image
Article featured image

Στους 128 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από το νοτιοκορεάτικο πλοίο, το οποίο βυθίστηκε την περασμένη Τετάρτη ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμάνι Ίντσεον στο τροπικό νησί Τζέζου.

Όπως μετέδωσε το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CNN, η πρώτη τηλεφωνική κλήση που πραγματοποιήθηκε σχετικά με την επικινδυνότητα της κατάστασης ήταν από έναν επιβάτη του πλοίου.

Το Ναυτικό συνεργάζεται με την ακτοφυλακή και δύτες προκειμένου να βρεθούν και να ανασυρθούν οι σωροί των επιβατών που βρίσκονταν στο τρίτο και τέταρτο κατάστρωμα του πλοίου, μετέδωσε το πρακτορείο Ειδήσεων Yonhap.

Η πρώτη κλήση έκτακτης ανάγκης πραγματοποιήθηκε από το κινητό τηλέφωνο ενός εφήβου, μετέδωσε το CNN επικαλούμενο δηλώσεις της νοτιοκορεατικής ακτοφυλακής.

«Βοηθήστε μας. Το πλοίο βουλιάζει», φέρεται να είπε το αγόρι.

Η πρώτη κλήση κινδύνου από μέλος του πληρώματος πραγματοποιήθηκε 3 λεπτά αργότερα.

Αρκετά μέλη του πληρώματος έχουν συλληφθεί, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου, σε σχέση με τις ενέργειές τους από τη στιγμή που το πλοίο άρχισε να παίρνει κλίση. Η επιχείρηση διάσωσης επικεντρώνεται πλέον στην ανάσυρση των νεκρών.

Ο τελευταίος επιζών βρέθηκε την ημέρα που βυθίστηκε το πλοίο, ενώ οι αρχές έχουν ανακοινώσει ότι οι υπόλοιποι αγνοούμενοι θεωρούνται πλέον νεκροί.

Πηγή φωτογραφίας: blogs.ft.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ