Άγαλμα του Ιησού έπεσε και καταπλάκωσε νεαρό

Article featured image
Article featured image

Άδικα και εντελώς απροσδόκητα πέθανε 21χρονος καθολικός προσκυνητής από την Ιταλία, όταν ένα άγαλμα του Εσταυρωμένου Ιησού βάρους 5 τόνων και τριάντα μέτρων αποκολλήθηκε από τους γάντζους ασφαλείας που το συγκρατούσαν και τον καταπλάκωσε. Ο άτυχος Μάρκο είχε επισκεφθεί την ορεινή περιοχή στο Τσέβο της πόλης Μπρέσια στην Ιταλία, μαζί με μια ομάδα νεαρών Καθολικών προσκυνητών από το Μπέργκαμο όπου και διέμενε. 

Οι μάρτυρες λένε πως όλα έγιναν πολύ γρήγορα και πως ο Μάρκο αν και δοκίμασε να αποφύγει την πτώση δεν υπολόγισε σωστά. Άλλες πληροφορίες που επικαλούνται ιταλικά μέσα κάνουν λόγο και για κινητικό πρόβλημα το οποίο αντιμετώπιζε ο άτυχος νέος. 

Κακός οιωνός

Το περιστατικό σχολιάστηκε από τις εφημερίδες ως κακός οιωνός μιας και δύο πτυχές της ιστορίας εμπεριέχουν συμπτώσεις που πυροδότησαν σχόλια. Από τη μία, το ατύχημα συνέβη δύο μόλις ημέρες πριν την αγιοποίηση του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β από το Βατικανό και από την άλλη, ο νεαρός διέμενε σε οδό που φέρει το όνομα του Πάπα Ιωάννη ΚΓ ο οποίος θα αγιοποιηθεί επίσης στην ίδια Κυριακάτικη τελετή. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ