«Bake Sale» για τον Σύνδεσμο για Παιδιά με Ηπατικές Παθήσεις

Article featured image
Article featured image

Την πρώτη Κυριακή του Μάη, στην πλατεία του Κάστρου στην όμορφη Λεμεσό, προσκαλούνται όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, σε ένα τρελό πανηγύρι χαράς. Ο λόγος για το Βake Sale το οποίο θα γίνει προς στήριξη του Συνδέσμου για Παιδιά με Ηπατικές Παθήσεις * Γιώργος Ψαράς - Round Table. Οι πάγκοι θα είναι γεμάτοι από σπιτίσιες λιχουδιές, φτιαγμένες με τεράστιες δόσεις από αγάπη για όλους όσοι θέλουν να στηρίξουν τα παιδιά με ηπατικές παθήσεις. Η πλατεία θα σφύζει από μπαλόνια, λουλούδια, νεραϊδούλες που θα διαβάζουν κάθε λογής παραμυθάκια και κουκλοθέατρο για ταξίδια μέσω ιστοριών μαγικών!

Τώρα, πολύ σωστά θα διερωτάστε τι είναι οι ηπατικές παθήσεις και τι δυσκολίες αντιμετωπίζουν τα παιδία τα οποία πάσχουν από τις παθήσεις αυτές. Γενικά, η ηπατική ανεπάρκεια είναι η αδυναμία του ήπατος να τελέσει τις βασικές βιοχημικές και λειτουργικές διαδικασίες, από τις οποίες εξαρτάται η ζωή του ανθρώπου. Στην Κύπρο, καταγράφονται γύρω στα 100 περιστατικά παιδιατρικής ηπατοπάθειας. Μέχρι πρόσφατα επικρατούσε πλήρης άγνοια γύρω από τις ηπατικές παθήσεις. Δεν υπήρχε εξειδικευμένο προσωπικό αλλά ούτε και ο κατάλληλος εξοπλισμός. Τα παιδιά μας εδώ στην Κύπρο δεν είχαν παρά μόνο μια επιλογή, να φεύγουν στο εξωτερικό με τεράστια κόστη για τις θεραπείες τους και την διαμονή τους και όλα αυτά  για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Όλα αυτά άλλαξαν δραματικά με την ουσιαστική συμβολή του  Συνδέσμου για Παιδία με Ηπατικές Παθήσεις * Γιώργος Ψαράς - Round Table. Ο εν λόγω Σύνδεσμος έχει καταφέρει να ανοίξει τους δρόμους για να υπάρχει συνεχής ενημέρωση και εκπαίδευση του ιατρικού κόσμου στο Δημόσιο Τομέα. Μια σημαντική καινοτομία για τη φροντιδα και την περίθαλψη των παιδιών με ηπατικές παθήσεις είναι η σχετική υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για παιδιά με ηπατικές και γαστρεντερολογικές παθήσεις, μεταξύ της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάριου νοσοκομείου και του King’ s College Hospital του Λονδίνου.

«Θα μου επιτρέψετε να αφιερώσω αυτήν την εκδήλωση στον πολυαγαπημένο μου θείο Γιώργο Ψαρά, που έφυγε πολύ νωρίς, άλλα πρόλαβε να μου μάθει την σημασία του να νοιάζομαι για τον συνάνθρωπο μου και να αγωνίζομαι για τα ‘πιστεύω’ μου με όλη μου την καρδιά. Ο δρόμος για τα παιδιά με ηπατικές παθήσεις είναι ακόμα μακρύς και τα παιδιά μας χρειάζονται την στήριξη του συνανθρώπου τους σ’ αυτόν τους τον συνεχή αγώνα. Και εγώ είμαι πεπεισμένη ότι μπορούν να την έχουν από όλους εσάς, την πρώτη Κυριακή του Μάη, αγοράζοντας home-made bakes και σπιτίσια λεμονάδα». Με αυτά τα ωραία και ουσιαστικά λόγια μας προσκαλεί στο «Βake Sale» η διοργανώτρια δικηγόρος Θεοδώρα Μιλτιάδους.

Κυριακή 4 Μαΐου, Πλατεία Κάστρου, Λεμεσός, 11.00-18.00.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ