14o Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος

Article featured image
Article featured image

Όταν το BBC Music Magazine γράφει στις σελίδες του αυτολεξεί «Οι εκθαμβωτικές τοποθεσίες του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος φιλοξενούν κάθε χρόνο τους κορυφαίους μουσικούς ανά το παγκόσμιο», τι άλλο μένει να προσθέσουμε;

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος έχει αδιαμφισβήτητα καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους ετήσιους μουσικούς θεσμούς στην Κύπρο και έχει αναγνωρισθεί παγκοσμίως τόσο για την ποιότητα των συναυλιών του όσο και για τους εξαίσιους χώρους στους οποίους πραγματοποιείται, χαρίζοντας έτσι στη χώρα μας μια σημαντική θέση στον διεθνή πολιτιστικό χάρτη. Με όραμα την καλλιτεχνική ποιότητα, το φεστιβάλ προσελκύει πέραν των 2.000 επισκεπτών κάθε χρόνο. Το φεστιβάλ επίσης διατηρεί δυνατούς κοινωνικούς δεσμούς, προσφέροντας εκπαιδευτικές συναυλίες σε μαθητές της δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης και διοργανώνοντας εργαστήρια μουσικής για νεαρούς Κύπριους οργανοπαίχτες.

Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος διοργανώνεται φέτος μεταξύ 23 και 31 Μαΐου και καλωσορίζει στην Κύπρο ορισμένους από τους σημαντικότερους σολίστες του διεθνούς μουσικού στερεώματος για μια εντατική εβδομάδα μουσικής πανδαισίας, με συναυλίες σε δύο ξεχωριστές αίθουσες σε Λευκωσία και Πάφο: Τη Μεσαιωνική Έπαυλη στο αρχαίο χωριό των Κουκλιών -η οποία είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά διασωθέντα μνημεία Φράγκικης αρχιτεκτονικής στην Κύπρο και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ- και τον σύγχρονο συναυλιακό χώρο του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος, The Shoe Factory, ο οποίος βρίσκεται στην οδό Ερμού στην παλιά Λευκωσία.

Μέσω του φεστιβάλ θα έχεις την ευκαιρία να συμμετάσχεις σε μια όμορφη εξερεύνηση της ιστορίας και πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου, μέσω ενός απαράμιλλου μουσικού ταξιδιού με υπέροχες συναυλίες μουσικής δωματίου.

Τι, που, πότε

Παρασκευή 23 Μαΐου @The Shoe Factory: Ρεσιτάλ πιάνου με τον François-Frédéric Guy

Σάββατο 24 Μαΐου @The Shoe Factory: Ρεσιτάλ για τσέμπαλο με τον Mahan Esfahani

Κυριακή 25 Μαΐου @The Shoe Factory: Συναυλία με το φωνητικό σύνολο Amarcord

Δευτέρα 26-Παρασκευή 30 Μαΐου @Μεσαιωνική Έπαυλη Κουκλιών: Πέντε συνεχείς συναυλίες μουσικής δωματίου


Σάββατο 31 Μαΐου @The Shoe Factory: Ρεσιτάλ με τους Yevgeny Sudbin (πιάνο) & Alexander Chaushian (βιολοντσέλο)

Ώρα 20.30. Εισιτήρια (€10 Box Office: 70009304 - καθημερινά 9.30-11.30 / www.pharostickets.org και 26822850. Πληροφορίες 22663871, www.pharosartsfoundation.org.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ