Ο Φρόυντ για προπονητής [Η διαφορά ΠΑΟ και ΠΑΟΚ]

Article featured image
Article featured image

Το πιο εύστοχο σχόλιο για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος του περασμένου Σαββάτου το έκανε ο δημοσιογράφος Αλέξης Σπυρόπουλος. Παρακολουθώντας τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων κατά την προπόνηση και σχολιάζοντας με τον πρώην τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού Κώστα Χαλκιά, διαπίστωσαν πως οι μεν ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ήταν χαλαροί και αρκετά ευδιάθετοι την ώρα που οι αντίπαλοί τους ήταν σφιγμένοι και με το άγχος να είναι εμφανές στα πρόσωπά τους. Αυτή η διαφορά βγήκε στο γήπεδο το βράδυ του Σαββάτου και αυτή η διαφορά έβγαινε στα γήπεδα όλη τη χρονιά και κυρίως στα κρίσιμα ματς.

Η υγιής ποδοσφαιρική νοοτροπία που χαρακτηρίζει τη φετινή ομάδα του Παναθηναϊκού είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο η φετινή τους πορεία χαρακτηρίζεται ως επιτυχημένη. Και το μέσο για να επιτευχθεί η συγκεκριμένη υγιής ποδοσφαιρική νοοτροπία ήταν η έλλειψη υψηλής πίεσης και μεγάλων απαιτήσεων. Ο Αναστασίου και ο Νταμπίζας πήραν την ομάδα στους ώμους τους, δημιούργησαν ένα αξιόμαχο σύνολο με το χαμηλότερο budget που είχε ποτέ προπονητής στον Παναθηναϊκό και κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο και να διεκδικεί με αξιώσεις τη δεύτερη θέση. Ως παράσημο, βέβαια, της φετινής χρονιάς θα έχει και την τριάρα επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη αλλά αυτό είναι περισσότερο για εσωτερική και οπαδική κατανάλωση.

Το μεγάλο στοίχημα για το τεχνικό ντουέτο και για τον Αλαφούζο περισσότερο είναι η διαχείριση της επόμενης χρονιάς. Εκεί όπου οι απαιτήσεις θα είναι ασφαλώς ανεβασμένες. Η παρουσία στην Ευρώπη θα δημιουργεί επιπλέον κόπωση και η προσθήκη των νέων ποδοσφαιριστών θα πρέπει να γίνει με τρόπο που δεν θα χαλάσει τη χημεία της φετινής ομάδας. Ο Αναστασίου απέδειξε πως αν τον αφήσουν ν α εργαστεί απερίσπαστος έχει την ικανότητα να πετύχει και ο Αλαφούζος που έπαθε και έμαθε την πρώτη του χρονιά δύσκολα θα τινάξει στον αέρα το φετινό επίτευγμα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ