Αύριο το deadline για τις φορολογικές δηλώσεις

Article featured image
Article featured image

Λήγει αύριο η υποβολή των έντυπων φορολογικών δηλώσεων στο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων, ενώ όσοι έχουν επιλέξει να υποβάλουν τη δήλωση ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος TAXISnet, έχουν περιθώριο μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Πρώτη Λειτουργός Εσωτερικών Προσόδων Λιάνα Χαραλάμπους, όλοι οι λειτουργοί του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων έχουν οδηγίες από το Διευθυντή να εξυπηρετούν τους πολίτες, οι οποίοι μπορούν να τηλεφωνούν στα γραφεία του Τμήματος προκειμένου να συμβουλευθούν τους λειτουργούς σχετικά με τη συμπλήρωση της δήλωσης εισοδήματος.

Ταυτόχρονα, είπε, ενθαρρύνονται οι φορολογούμενοι να υποβάλουν ηλεκτρονικώς τη δήλωσή τους, μέσω του συστήματος TAXISnet.

Η κ. Χαραλάμπους εξήγησε ότι η ηλεκτρονική αυτόματη εγγραφή στην υπηρεσία TAXISnet δεν απαιτεί πλέον την αποστολή αντίγραφου της ταυτότητας του φορολογούμενου στο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων, ωστόσο για σκοπούς ταυτοποίησης απαιτείται ο αιτητής να έχει ήδη φορολογικό φάκελο.

Σε σχέση με το νέο μέρος που έχει συμπεριληφθεί στη δήλωση εισοδήματος και στο οποίο καλούνται οι φορολογούμενοι να υπολογίσουν το φόρο, η κ. Χαραλάμπους είπε ότι έγινε καθ` υπόδειξιν των φορολογουμένων αφού πολύς κόσμος δεν γνώριζε αν θα πληρώσει ή αν θα έχει επιστρεπτέο φόρο ή ότι δικαιούται κάποιες εκπτώσεις.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ