Hope For Children και Total, μαζί για τα παιδιά

Article featured image
Article featured image

Ο οργανισμός «Hope For Children» UNCRC Policy Centre (HFC) υπέγραψε συμφωνία με την Total E&P Cyprus, μια υπογραφή η οποία σηματοδοτεί και την έναρξη της συνεργασίας των δύο. Ως αποτέλεσμα της εν λόγω συμφωνίας, η Total έκανε δωρεά στο HFC το ποσό των 10.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για τη κάλυψη μέρους των εξόδων της ανακαίνισης του κτηρίου το οποίο θα στεγάσει τη παιδική στέγη «Σπίτι της Ελπίδας» του Hope For Children. Το εν λόγω κτίριο βρίσκεται σε έκταση περίπου 5,000 τετραγωνικών μέτρων και θα φιλοξενεί κορίτσια, ασυνόδευτες ανήλικες ηλικίας από 5 μέχρι 18 χρονών παρέχοντας τους την ασφάλεια και την προστασία που χρειάζονται, καθώς και ψυχολογική, κοινωνική και νομική υποστήριξη, στο επίπεδο που αυτά απαιτούνται από ευρωπαϊκές και διεθνείς νομοθεσίες. Το έργο αυτό εγκαθιδρύεται με την έγκριση, χρηματοδότηση και στενή συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας.

Το HFC είναι ενεργό στον τομέα προστασίας και υπεράσπισης των δικαιωμάτων του παιδιού και παρέχει ψυχοκοινωνική στήριξη σε παιδιά θύματα κακοποίησης ή και εκμετάλλευσης (σωματικής, ψυχολογικής και σεξουαλικής βίας) καθώς και σε ασυνόδευτους ανήλικους.

Ο Γενικός Διευθυντής της Total E&P Cyprus, κ.Jean-Luc Porcheron, ο οποίος υπέγραψε εκ μέρους της εταιρείας δήλωσε: «Εκτιμούμε τις συνεργασίες που κτίζουμε με τις κοινότητες των χωρών που μας φιλοξενούν και η συνεισφορά μας στην εγκαθίδρυση αυτής της στέγης θα μας δώσει την ευκαιρία να δείξουμε τη στήριξη μας προς τις ανάγκες της κοινωνίας στη Κύπρο αλλά επίσης και προς τα παιδιά που έρχονται από γειτονικές χώρες και την Αφρική όπου η Total δραστηριοποιείται».

Από την άλλη, ο κ. Joseph Varughese, ο Γενικός Διευθυντής του Hope For Children πρόσθεσε: «Αυτές οι ευγενικές χειρονομίες από εταιρείες πιστές στη κοινωνική τους ευθύνη είναι πάντα ευπρόσδεκτες και εκτιμώνται ιδιαίτερα. Συνεπώς, το HFC θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά την Total E&P Cyprus για την σημαντική αυτή στήριξη, βοηθώντας μας να πραγματοποιήσουμε ένα τόσο αναγκαίο για τη Κύπρο έργο. Προσμένουμε σε μία μακροπρόθεσμη και δημιουργική συνεργασία».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ