Ρώσοι επενδύουν στην πρωτεύουσα

Article featured image
Article featured image

Την ώρα που η ζήτηση ακινήτων παραμένει σε μηδαμινά επίπεδα, με τις τιμές να κατεβαίνουν διαρκώς αλλά όχι και τις υποχρεώσεις έναντι των δανειστών (τραπεζών), οι κινήσεις ή ακόμη και το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν Ρώσοι δυνητικοί επενδυτές, αποτελούν αναμφισβήτητα αχτίδα φωτός για τον κλάδο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στο INBusinessNews, Ρώσοι επενδυτές είναι έτοιμοι να αγοράσουν πολυόροφο κτήριο στη Λευκωσία, προκειμένου στη συνέχεια να το ενοικιάζουν. Μάλιστα, έχουν εξασφαλίσει -βάσει δικών τους υπολογισμών- καλή ετήσια απόδοση για την επένδυσή τους. Εξάλλου, άτομα από τον χώρο του κυπριακού real estate τονίζουν ότι αυτή η περίοδος προσφέρεται για ξένους επενδυτές, αφού βρίσκουν καλές επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα και ιδίως στον κλάδο των ακινήτων.

Την ίδια ώρα επαφές και διαπραγματεύσεις έχουν γίνει από developers αναφορικά με εμπορικά ακίνητα στη Λευκωσία. «Είναι πάντως ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία που διάγει η Κύπρος. Οι ξένοι επενδυτές θεωρούν ότι θα αγοράσουν κάτι που αξίζει 10 προς 2 ή 3. Με αυτό τον τρόο ούτε το υπόλοιπο στην τράπεζα που έδωσε δάνειο δεν καλύπτεται, οπότε πρέπει να είμαστε ποιο υπομονετικοί απέναντι σε προτάσεις από ξένους» τόνισε στο INBusinessNews επιχειρηματίας ανάπτυξη γης.

Πάντως, εντός των επόμενων εβδομάδων θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως ορισμένες πράξεις θα ολοκληρωθούν, που αλλάζουν τον χάρτη του real estate και στη Λευκωσία που δεν προσέλκυε -παλαιότερα- ξένους επενδυτές. Ωστόσο, η κρίση άλλαξε τα δεδομένα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ