Το έργο του αιώνα

Περί τα 75 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού εύχεται ότι θα μεταφερθούν φέτος στα κατεχόμενα, ο Τούρκος Υπουργός Δασών και Υποθέσεων Νερού Βεϊσέλ Έρογλου, προσθέτοντας "μακάρι στην Κύπρο φέτος να είναι η αρχή μας νέας εποχής από κάθε άποψη".

Σε συνάντησή του με τον `υπουργό περιβάλλοντος και φυσικών πηγών` των κατεχομένων Χαμίτ Μπακιρτσί, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι ως Υπουργείο έδωσαν κάθε στήριξη στο ψευδοκράτος, προσθέτοντας ότι έχει ολοκληρωθεί το βασικό μέρος του `έργου του αιώνα`, όπως αποκαλούν το έργο μεταφοράς νερού στα κατεχόμενα.

"Εμείς φέτος μακάρι να δώσουμε στην Κύπρο 75 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού. Δεν θα μείνουμε μόνο στο να στείλουμε το νερό στην Κύπρο, θα το μεταφέρουμε και στη Λευκωσία, και στην Αμμόχωστο, και στην Κερύνεια και στο Ριζοκάρπασο. Ένα μέρος μάλιστα θα χρησιμοποιηθεί και για άρδευση. Μακάρι φέτος στην Κύπρο να είναι η αρχή μιας νέας εποχής από κάθε άποψη. Το έργο έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό, μακάρι να δώσουμε το νερό", είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Ο Βεϊσέλ Έρογλου είπε ακόμη ότι έχει αρχίσει και δεντροφύτευση στα κατεχόμενα. Όπως είπε ξεκίνησαν εργασίες για φύτευση αμυγδαλιών και χαρουπιών που είναι είδη κερδοφόρα.

"Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τα χαρούπια μας. Λόγω του κλίματος εκεί είναι κατάλληλη η καλλιέργειά τους. Έχουμε ξεκινήσει εκστρατεία γι` αυτό το θέμα", είπε ο Τούρκος Υπουργός.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ