Ήταν γκέι ο Κεμάλ Ατατούρκ;

Χαμός στην Τουρκία με δημοσιεύματα και φωτογραφίες


Article featured image
Article featured image

Στη δίνη των σκανδάλων της κυβέρνησης Ερντογάν και της πιθανότητας νοθείας στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, προστέθηκε και ένα θέμα τιμής για τους Τούρκους: η πιθανότητα «ο πατέρας των Τούρκων» Κεμάλ να ήταν ομοφυλόφιλος.

Τουλάχιστον αυτό επικαλείται τουρκικό μέσο και για να το στηρίξει δημοσιεύει μια φωτογραφία του Κεμάλ στην παραλία, εξηγώντας ότι η στάση του σώματός του αφήνει υπόνοιες περί ομοφυλοφιλίας.

Το θλιβερό της υπόθεσης δεν είναι μόνο ότι η στάση του σώματος μπορεί να είναι ένδειξη ομοφυλοφιλίας αλλά και το γεγονός ότι τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν -με αυτή την αφορμή- ότι δεν παντρεύτηκε ποτέ (λες και ο γάμος είναι απόδειξη ετεροφυλίας) ενώ ο Κεμάλ παντρεύτηκε το 1923 την Latife Hanim και χώρισαν περίπου δύο χρόνια μετά. Ο Κεμάλ δεν έκανε παιδιά με την Latife –ούτε με κάποια άλλη γυναίκα εξ όσων γνωρίζουμε- αλλά είχε υιοθετήσει οκτώ παιδιά.

Τώρα οι τουρκικές αρχές ασχολούνται με το αν έπρεπε να δημοσιευθεί η φωτογραφία και σε πρώτη φάση αποφάσισαν ότι δεν συντρέχει λόγος να μην δημοσιευθεί.




ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ