Περήφανη GOODYEAR

Article featured image
Article featured image

Το νέο αυτό σχέδιο ήταν ένα από τα highlights στον πάγκο της Goodyear στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτων της Γενεύης. Αυτό το σχέδιο SUV (sports utility vehicle) ελαστικού δείχνει στον κόσμο ένα παράδειγμα της αναπτυξιακής διαδικασίας της Goodyear. Αντικατοπτρίζει την πολυπλοκότητα της διαδικασίας κατασκευής του ελαστικού μέχρι να το παρουσιάσουμε στην αγορά.” Ο σχεδιασμός αυτού του SUV ελαστικού στοχεύει στη βελτίωση της αποδοτικότητας του ελαστικού χωρίς όμως να θυσιάζει τις δυνατότητες του. Το νέο αυτό ελαστικό έχει τοποθετηθεί στο Hyundai Intrado concept car.

Οι μηχανικοί της Goodyear έλαβαν μια ριζοσπαστική προσέγγιση με το σχέδιο αυτό, έχοντας ως βάση ένα κανονικό ελαστικό SUV με ένα μεγάλο κεντρικό αυλάκι, το οποίο μειώνει την φυσική επαφή του ελαστικού με το δρόμο, βελτιώνοντας έτσι την συνολική αντίσταση κύλισης. Στην ουσία, μειωμένη αντίσταση κύλισης σημαίνει ότι οι κινητήρες των αυτοκινήτων δεν χρειάζεται να εργαστούν τόσο σκληρά για να ωθήσουν το ελαστικό προς τα εμπρός κατά την τριβή που δημιουργείται από την επαφή του με το έδαφος. Αυτό, είναι συνέχεια των προσπαθειών της Goodyear για την ενίσχυση της αποδοτικότητας των καυσίμων και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα των οχημάτων. Ως ένα επιπλέον πλεονέκτημα, το σχέδιο αυτό δίνει ένα πιο ελαφρύ προϊόν, το οποίο χρησιμοποιεί λιγότερο ελαστικό στην παραγωγή.

Η απομάκρυνση ενός μεγάλου μέρους προϊόντος από το ελαστικό για να δημιουργήσει την αυλάκωση σημαίνει ότι το συνολικό βάρος του μειώνεται. Περαιτέρω χαρακτηριστικά, ενσωματωμένα μέσα στο ελαστικό, περιλαμβάνουν Auto-Clean Hydrophobic υφή, σχεδιασμένη να απομακρύνει λάσπη και άλλα στερεά από το πέλμα, καθώς και προηγμένη υφή απορρόφησης θορύβου στις αυλακώσεις του πέλματος. Επιπλέον, το νέο σχέδιο ελαστικού εισάγει μια νέα λύση για κινητικότητα, με δύο θαλάμους αέρα (μία σε κάθε πλευρά) που συνδέονται μέσω ενός συστήματος βαλβίδας, το οποίο επιτρέπει στο ελαστικό να συνεχίσει να κυλάει ακόμα και μετά από ένα τρύπημα σε έναν από τους θαλάμους.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ