Δίδυμα γεννήθηκαν πιασμένα χέρι με χέρι

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι γιατροί σε κλινική του Οχάιο όταν είδαν τα δίδυμα νεογέννητα κοριτσάκια να βλέπουν το φως της ζωής για πρώτη φορά κρατώντας το ένα το χεράκι του άλλου. Τα δύο κοριτσάκια της 32χρονης Σάρα, κατά τη διάρκεια της δίδυμης κύησης τους φιλοξενούνταν στον ίδιο αμνιακό σάκο και μοιράζονταν τον ίδιο πλακούντα, κάτι που θεωρείται από τους γιατρούς ως ένα πάρα πολύ σπάνιο φαινόμενο.

Μετά την πρώτη ανησυχία για την ασφάλεια των δύο βρεφών, μιας και μια τέτοια κύηση συμβαίνει μία στις 10.000 περιπτώσεις κι έχει μεγάλη δυσκολία εξαιτίας της πιθανότητας οι ομφάλιοι λώροι να είναι μπερδεμένοι, οι γιατροί εξεπλάγησαν από τη στάση στην οποία τα δύο μωράκια βρίσκονταν.

«Ήταν μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές που μπορεί να ζήσει στην ζωή του ένας γιατρός» είπε ένας από αυτούς που ομολόγησε ότι στα 35 χρόνια εμπειρίας του έχει συναντήσει μόνο 10 τέτοιες περιπτώσεις. Η Σάρα, που είναι δασκάλα, λίγους μήνες πριν ανησυχούσε μήπως δεν μπορέσει να φέρει στον κόσμο τα δύο κοριτσάκια της αλλά τώρα κρατάει στην αγκαλιά της δύο ήδη πολύ αγαπημένες αδελφούλες. Χρειάστηκε να μείνει στο μαιευτήριο για παρακολούθησει περίπου τους δύο τελευταίους μήνες ενώ η οικογένεια περιλαμβάνει ένα ακόμη μέλος, ένα αγοράκι μόλις 15 μηνών.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ