Λίβερπουλ: Το χειροκρότημα, το ρεκόρ του Σκρτελ και το Τσάμπιονς Λιγκ

Article featured image
Article featured image

Στο τέλος του χθεσινού παιχνιδιού με τη Νιουκάστλ, οι οπαδοί της Λίβερπουλ αποθέωσαν τους παίκτες τους για την προσπάθεια που έκαναν όλη τη χρονιά. Τι κι αν η ομάδα τους «αυτοκτόνησε» στις τελευταίες αγωνιστικές και δεν κατάφερε τελικά να πάρει και πάλι το πρωτάθλημα, το οποίο έχει να δει 24 χρόνια;

Η σεζόν ήταν εξαιρετική για τους «κόκκινους» μέχρι λίγο πριν από το φινάλε, όπου είχαν τον τίτλο στα χέρια τους και στη κυριολεξία τους γλίστρησε για να πέσει στα χέρια των «πολιτών». Ο μισός τίτλος χάθηκε με την Τσέλσι στο Άνφιλντ (0-2) πριν από δύο αγωνιστικές, ο άλλος μισός χάθηκε με την Κρίσταλ Πάλας την περασμένη Δευτέρα, όπου το 3-0, από το 79’ έως το 88’ έγινε 3-3, με τον Σουάρες να φεύγει σε λυγμούς.

Ο Μπρένταν Ρότζερς, πάντως, δηλώνει πως κρατά τα θετικά σχεδιάζοντας το μέλλον της επόμενης σαιζόν, όπου η ομάδα των «κόκκινων» επιστρέφει στο Τσάμπιονς Λιγκ ύστερα από απουσία τεσσάρων χρόνων.

Η τελευταία αγωνιστική

Μόνο αν κέρδιζε τη Νιουκάστλ στην τελευταία αγωνιστική και ταυτόχρονα έκανε το θαύμα η Γουέστ Χαμ μέσα στο Μάντσεστερ κερδίζοντας τη Σίτι, θα πήγαινε ο τίτλος στους «κόκκινους». Ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας που τελικά δεν έγινε ποτέ.

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 2-0 τη Γουέστ Χαμ και αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στην Πρέμιερ Λιγκ για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια και για τέταρτη φορά στην ιστορία της.

Η Λίβερπουλ, που πάλεψε για τον τίτλο έως την τελευταία στιγμή, έμεινε τελικά στη δεύτερη θέση με τη νίκη επί της Νιούκαστλ (2-1), ενώ η Τσέλσι του Ζοζέ Μουρίνιο τερμάτισε στην τρίτη. Οι ομάδες αυτές θα αγωνιστούν απ’ ευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα γκολ της Σίτι σημείωσαν οι Νασρί (39') και Κομπανί (49'). Ο χιλιανός προπονητής της Σίτι, Μανουέλ Πελεγκρίνι, είναι ο πρώτος μη ευρωπαίος προπονητής, που κατακτά τίτλο στην Αγγλία στην πρώτη του χρονιά μάλιστα.

Η Λίβερπουλ, η οποία πέρυσι είχε τερματίσει στην έβδομη θέση, βρέθηκε πίσω στο σκορ καθώς πέτυχε αυτογκόλ ο Σκρτελ (20'). Ήταν το τέταρτο εφετινό αυτογκόλ του Σκρτελ, επίδοση ρεκόρ για την Πρέμιερ Λιγκ! Τελικά, η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, πήρε τη νίκη με γκολ των Ανγκερ (63' ) και Στάριτζ (65').


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ