Κάμερον και πάπας Φραγκίσκος ως αληθινοί άντρες

Article featured image
Article featured image

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και ο πάπας της Ρώμης Φραγκίσκος είναι από τους τελευταίους πραγματικούς άντρες που εντάχθηκαν στον αγώνα "για να έρθουν πίσω τα κορίτσια μας".

Τη δήλωση αυτή ο Βρετανός πρωθυπουργός έκανε στη διάρκεια της εκπομπής του Αντριου Μαρ στην τηλεόραση του BBC κρατώντας ένα πλακάτ που έφερε το μήνυμα "Φέρτε Πίσω Τα Κορίτσια Μας" από την ομότιτλη διεθνή εκστρατεία η οποία διεξάγεται τις τελευταίες ημέρες στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. "Επικοινώνησα τηλεφωνικώς με τον πρόεδρο της Νιγηρίας και προσφέρθηκα να κάνω ό,τι θα μπορούσε να βοηθήσει. Συμφωνήσαμε στην αποστολή μίας ομάδας που περιλαμβάνει ορισμένους ειδικούς της αντιτρομοκρατίας και των μυστικών υπηρεσιών για να συνεργαστούν με την μεγαλύτερη ομάδα των Αμερικανών που βρίσκεται εκεί. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι περισσότερο θελήσουν οι Νιγηριανοί", δήλωσε ο Κάμερον.

Ο πρωθυπουργός Κάμερον αναγνώρισε όμως ταυτόχρονα ότι δεν είναι εύκολη η επιχείρηση αναζήτησης των κοριτσιών, που απήχθησαν από την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στις 14 Απριλίου μέσα από το σχολείο τους στο Σίμποκ. "Δεν μπορούμε έτσι απλά να πάμε εκεί και να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Είναι υπερβολικά δύσκολο επειδή προφανώς βρίσκονται σε αυτή την βαθιά ζούγκλα, τρεις φορές μεγαλύτερη από την Ουαλία".

Ο πάπας, από την άλλη, κινήθηκε για ακόμη μια φορά μέσω Twitter, ένα μέσο στο οποίο φαίνεται να έχει ιδιαίτερη αδυναμία με τα tweets του να αποτελούν πολύ συχνά τον τρόπο επικοινωνίας του με το ποίμνιο. "Ας ενώσουμε όλοι τις προσευχές μας για την άμεση απελευθέρωση των μαθητριών που απήχθησαν στη Νιγηρία. `Φέρτε Πίσω Τα Κορίτσια Μας`" ήταν το χαρακτηριστικό τιτίβισμα του πάπα αυτή τη φορά.

Πάντως, στη διάρκεια χθεσινής εκπομπής του BBC, η δημοσιογράφος Κριστιάν Αμανπούρ, επικεφαλής του δικτύου ανταποκριτών του CNN σημείωσε κάτι που μάλλον εκφράζει πολύ κόσμο: "Από την μία πλευρά το σλόγκαν (της εκστρατείας) είναι εξαιρετικό γιατί κινητοποιεί τον κόσμο. Από την άλλη, ανησυχώ λίγο ότι ενδεχομένως να είναι μία μεγάλη φούσκα που στην συνέχεια θα σκάσει χωρίς να έχει γίνει κάτι ουσιαστικό".


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ