Οι φιγούρες της Λένας Σπανού «ζωντανεύουν» πλέον κάθε Κυριακή!

Article featured image
Article featured image

Μια εντελώς πρωτοποριακή και μοναδική στο είδος της για τα κυπριακά θεατρικά δρώμενα παράσταση (ο άρτιος συνδυασμός διαφόρων παραστατικών τεχνών), παρουσιάζει η πρωτοπόρος σκηνοθέτρια θεάτρου, η πρώτη και μοναδική γυναικά καραγκιοζοπαίχτρια σε Κύπρο και Ελλάδα με εκατοντάδες παραστάσεις στο ενεργητικό της, Λένα Σπανού. Πρόκειται για την παράσταση «Ο Κολλητήρης μαθητής», μια παράσταση θεάτρου σκιών διαφορετική από τις άλλες, γιατί συνδυάζει θέατρο σκιών, ζωντανή μουσική και τραγούδια, πρόζα (ζωντανός θεατρικός διάλογος με ηθοποιούς μπροστά από τον μπερτέ), χορό και άφθονο γέλιο. Μια παράσταση για όλη την οικογένεια, ένα ξεφάντωμα γέλιου και χαράς. Το θέμα της παράστασης έχει να κάνει με τη δυναμική της αδιαλείπτου προσευχής, παρμένο καθαρά από τη θρησκεία μας και τα ευεργετικά αποτελέσματα που έχει στον άνθρωπο. Το μήνυμα βγαίνει αβίαστα μέσα από ένα κωμικό παιχνίδι με τον Κολλητήρι. Στόχος είναι, με χαρούμενο και κωμικό τρόπο, να δοθεί ένα εργαλείο μοναδικό στο σύγχρονο άνθρωπο που υποφέρει από την κρίση, παρμένο από την παράδοση και τη θρησκεία μας, για να πορεύεται με επιτυχία στους πολύ δύσκολους αυτούς καιρούς.

Η παράσταση είναι σε θεατρικό κείμενο Ανδρούλλας Εμπεδοκλέους, σκηνοθεσία Λένας Σπανού. Τις φιγούρες, τις μάσκες και τα κοστούμια κατασκεύασε η Ανδρούλλα Εμπεδοκλέους. Γραφιστικά, φωτογράφηση: Γιώργος Νικολάου. Μαζί με τη σκηνοθέτρια-Καραγκιοζοπαίχτρια Λένα Σπανού παίζουν οι ηθοποιοί Γαλάτεια Πέτσα και ο Νιαζής Τρυφωνίδης.

Η παράσταση παρουσιάζεται κάθε Κυριακή, στις 11.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Λένας Σπανού (Θαλή 16Α, Άγιος Δομέτιος), Λευκωσία. Είσοδος: €3. Για πληροφορίες, τηλέφωνο 99577510.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ