Καρναβαλίστικη παρέλαση σήμερα στη Λεμεσό

Article featured image
Article featured image

Τι και αν βρισκόμαστε στο μήνα Μάη και θεωρείται και καλά ετεροχρονισμένο. Το πνεύμα είναι πνεύμα και η γιορτή γιορτή. Με τη συμμετοχή τριών αρμάτων και πέραν των 500 καρναβαλιστών, πραγματοποιείται σήμερα στις 18:00, μικρή καρναβαλίστικη παρέλαση στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού, με αφορμή την παρουσία στην πόλη των μελών της Ομοσπονδίας Καρναβαλικών Πόλεων της Ευρώπης (FECC).

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πολιτιστικός Λειτουργός του Δήμου Λεμεσού, οι 108 σύνεδροι της 34ης Συνόδου της Ομοσπονδίας τους, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στο νησί μας από τις 10 μέχρι τις 18 Μαΐου, δηλώνουν ικανοποιημένοι από την κυπριακή φιλοξενία και αναμένουν με αγωνία να πάρουν σήμερα μια γεύση από το Λεμεσιανό καρναβάλι. Στο πλαίσιο της παραμονής τους στο νησί, οι σύνεδροι θα επισκεφθούν αύριο το αρχαίο Κούριο και το χωριό Όμοδος, ενώ στις 16 Μαΐου θα επισκεφθούν την Πάφο.

Το επίσημο κλείσιμο της Συνόδου θα διεξαχθεί το Σάββατο 17 Μαΐου, με παράδοση της σημαίας της FECC από τη Λεμεσό, στην πόλη που θα επιλεγεί να φιλοξενήσει την 35η Σύνοδο, ενώ οι σύνεδροι θα αναχωρήσουν από το νησί την Κυριακή 18 Μαΐου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ