Πολλοί γυμνοί στρατιώτες μαζί

Article featured image
Article featured image

Πικάντικες φωτογραφίες ντοκουμέντα, από μια ανεξερεύνητη πτυχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, έχουν περιληφθεί στο φωτογραφικό λεύκωμα «My Buddy», το οποίο έχει μόλις κυκλοφορήσει από τον γερμανικό εκδοτικό οίκο «Taschen».

Το υλικό έχει συγκεντρωθεί από τον φωτογράφο Michael Stokes, ο οποίος ασχολήθηκε αποκλειστικά με στιγμές χαλάρωσης από τα στρατόπεδα της εποχής. Όπως είναι φυσικό, για τους εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες, κάθε μέρα στα χαρακώματα θα μπορούσε να είναι η τελευταία της ζωής τους. Σε έναν κόσμο λοιπόν χωρίς γυναίκες και τόσο συναισθηματικά φορτισμένο, αυτό που ακόμη και οι διοικητές ενθάρρυναν, ήταν η ανάπτυξη των ισχυρών αντρικών δεσμών.

Οι άντρες στρατιώτες έπρεπε να πολεμούν μαζί, αλλά και να αισθάνονται πως δίπλα τους είναι ο αδελφός τους, ο κολλητός τους, ο εραστής τους. Με την προσέγγιση βετεράνων επιζώντων του πολέμου και μέσω μιας διεξοδικής έρευνας, ο Michael κατάφερε να συγκεντρώσει ένα τεράστιο υλικό, με πάνω από 500 γυμνές φωτογραφίες από τις στιγμές χαλάρωσης στα στρατόπεδα της εποχής.  

Το «Μy Buddy» περιέχει εικόνες που για πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας και προέρχoνται από την Αμερική, τη Γαλλία, την Ιταλία και πολλές ακόμη χώρες.


Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ