Η απάντηση στο #bring-back-our-girls της Μισέλ

Article featured image
Article featured image

Διαδικτυακό κίνημα ενάντια στους βομβαρδισμούς προκάλεσε η πρώτη Κυρία των ΗΠΑ με την «φιλεύσπλαχνη»  στάση της.

 

Όταν η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα εμφανίστηκε, κρατώντας ένα χαρτόνι που υποστήριζε τις 200 μαθήτριες που έχουν απαχθεί στη Νιγηρία από την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, δεν περίμενε το κύμα αντίδρασης -ενάντια στον σύζυγό της- που θα ξεσήκωνε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η φωτογραφία -που ανέβηκε στο Instagram- την εμφάνιζε με ένα χαρτόνι πάνω στο οποίο υπήρχε γραμμένο  ένα hashtag  με τη φράση «Φέρτε τα κορίτσια μας πίσω».  Σε μια προσπάθεια να συγκινήσει όσους είχαν ενημερωθεί για το γεγονός αλλά και να το εκμεταλλευτεί ενδεχομένως, προκάλεσε την οργή του κόσμου που γνωρίζει καλύτερα ότι τα «εγκλήματα» του συζύγου της είναι πολύ μεγαλύτερα.

Δεν άργησε να εμφανιστεί μέσα σε λίγη ώρα ένα αντίστοιχο μήνυμα, από εκατοντάδες πολέμιους των βομβαρδισμών που κάνουν οι ΗΠΑ σε αρκετές χώρες, με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones). Τα θύματα από αυτές τις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια τη θητείας του Ομπάμα (5 χρόνια) υπολογίζονται στα 2.400 στη Μέση Ανατολή και στην πλειοψηφία τους είναι άμαχος πληθυσμός.


Πηγή: Alfa Vita

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ