Πίστα ταχύτητας η Γρίβα Διγενή - 3.500 παραβάσεις σε 3 μέρες

Article featured image
Article featured image

Παραπονιόμαστε ότι έχουν γεμίσει τους δρόμους με κυρτώματα οδοστρώματος αλλά δεν βλέπουμε ότι στην ουσία εμείς είναι που τα «παραγγέλνουμε». Θες να μάθεις τι έγινε πάλι; Πέραν των 3.500 παραβάσεων του ορίου ταχύτητας κατέγραψαν σε 3 μέρες (!) οι κάμερες στη λεωφόρο Γρίβα Διγενή, στο πλαίσιο της δοκιμαστικής λειτουργίας τους.

Οι δύο κάμερες, που εγκαταστάθηκαν δοκιμαστικά στη λεωφόρο Γρίβα Διγενή, στη Λευκωσία, μεταξύ της συμβολής των δρόμων Γιάννου Κρανιδιώτη και του Μετοχίου του Κύκκου, μέσα σε ένα τριήμερο, κατέγραψαν ένα πολύ μεγάλο αριθμό παραβάσεων. Στην τραγική διαπίστωση αυτή διαπίστωση κατέληξαν Υπουργείο Συγκοινωνιών και Αστυνομία Κύπρου, ότι δηλαδή οι Κύπριοι οδηγοί σε καμιά περίπτωση δε σέβονται τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και κυρίως το όριο ταχύτητας.

Ο αριθμός δείχνει το μέγεθος του προβλήματος της παράνομης οδήγησης στην Κύπρο, αν αναλογιστεί κανείς ότι από το επιτρεπτό όριο των 50 χιλιομέτρων, οι δύο κάμερες κατέγραφαν μόνο όσους οδηγούς ξεπερνούσαν τα 70 χιλιόμετρα.

Κάμερες θα τοποθετηθούν, εν ευθέτω χρόνο, και σε άλλες περιοχές, ενώ στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή θα τοποθετηθούν, επίσης, δύο πλατό για ανακοπή των μεγάλων ταχυτήτων.

Στο παρόν στάδιο η Αστυνομία αξιολογεί το σύστημα, ενώ αναμένεται και σχετική ανακοίνωση για την επίσημη ημερομηνία λειτουργίας των καμερών.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ