Τσίπρα ψήφισε το τουίτερ

Article featured image
Article featured image

Νικητής στο χθεσινοβραδινό ντιμπέιτ για την προεδρία της Κομισιόν αναδείχθηκε στο .. Twitter ο Αλέξης Τσίπρας, το όνομα του οποίου κατάφερε να συγκεντρώσει τα περισσότερα τιτιβίσματα. Από τους πέντε συνολικά συμμετέχοντες, ο παρορμητικός και μεσογειακός Αλέξης κατάφερε και συγκέντρωσε στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης 17.763 αναφορές έναντι 16.160 του Μάρτιν Σουλτς, 13.693 του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, 13.603 του Γκι Φερχόφσταντ και 10.136 της Σκα Κέλερ.

Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο χθεσινό debate για την προεδρία της Κομισιόν ήταν ένα θέαμα στο οποίο μάλλον οι Ευρωπαίοι δεν είχαν συνηθίσει, καθώς οι «μαγκωμένοι» Γιούνκερ και Σουλτς είναι πιο κοντά στο στερεότυπο του Ευρωπαίου ηγέτη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εντυπώσεις όταν απευθύνθηκε στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ζητώντας εξηγήσεις για το τι συνέβη στις Κάννες, μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις των Financial Times, με τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος να τηρεί σιγήν ιχθύος.

«Οι πολίτες απέχουν γιατί θεωρούν ότι δεν μπορούν να συμβάλουν στη διαμόρφωση της πολιτικής. Η Σύνοδος Κορυφής είναι μία σύνοδος που συμμετέχουν 28 ηγέτες και τελικά αποφασίζουν ό,τι θέλει η Μέρκελ. Με την ευκαιρία να ρωτήσω τον κ. Γιούνκερ τι συνέβη στις Κάννες; Με ποιο δικαίωμα αποφασίζετε εσείς τι δημοψήφισμα θα κάνουν σε ένα κράτος-μέλος;», ήταν η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα, ενώ αργότερα, καθώς δεν είχε λάβει απάντηση, ανέφερε: «Φοβούνται τη δημοκρατία, την αντίδραση των λαών. Πέτυχαν τα προγράμματα; Τι έγινε στις Κάννες; Μπορώ να σας δώσω το τζόκερ μου (επιπλέον χρόνος) να απαντήσετε κύριε Γιούνκερ».

O μοναδικός τρόπος για να σταματήσει η Ευρώπη να ζει την παράνοια του χρέους και να καταπολεμήσει την ανεργία είναι να προβεί σε ένα «ευρωπαϊκό new deal», υποστήριξε ο Έλληνας πολιτικός, και τόνισε πως «αν δεν αντιμετωπιστεί με λογική και αλληλεγγύη το πρόβλημα του χρέους, δεν θα ξεφύγουμε από την ύφεση και την καταστροφή».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ