Μπόντι, ο σκύλος που έκλεψε την παράσταση στις Κάννες

Article featured image
Article featured image

Το απόγευμα του Σαββάτου (17/5), στην επίσημη προβολή του «White God» στο Φεστιβάλ των Καννών, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Τιερί Φρεμό, ανέβηκε στην σκηνή για να παρουσιάσει το επιτελείο της ταινίας, κι έναν πολύ ξεχωριστό καλεσμένο.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του φεστιβάλ ένας σκύλος ανέβηκε στην σκηνή μαζί με την εκπαιδεύτρια του, για να χειροκροτηθεί από την κατάμεστη αίθουσα και να ανταποδώσει με μερικά χαριτωμένα, τρυφερά γαβγίσματα.

Ο Μπόντι είναι ένας από τους δύο σκύλους που υποδύονται τον Χάγκεν, τον ήρωα της ταινίας του Κορνέλ Μουντρούσκο, ένα κατοικίδιο που βιώνει μια συγκλονιστική περιπέτεια στο θρίλερ του Ούγγρου σκηνοθέτη που κρύβει πίσω του μια κοινωνική παραβολή.

Ο σκηνοθέτης γύρισε το φιλμ χρησιμοποιώντας συνολικά διακόσιους σκύλους και ο ίδιος λέει ότι η εμπειρία υπήρξε «θεραπευτική. Ήταν σαν να ήρθα σε επαφή με την ίδια την μητέρα φύση, ή ακόμη και με το ίδιο το σύμπαν: είδα την μεγαλύτερη εικόνα. Σαν να έγινα ένα με το άπειρο. Η διαδικασία των γυρισμάτων έπρεπε να προσαρμοστεί στους σκύλους κι όχι αυτοί να προσαρμοστούν σε μας. Η ταινία είναι η απόδειξη μιας μοναδικής συνεργασίας ανάμεσα σε δύο διαφορετικά είδη. Ήταν επίσης μια αναζωογονητική εμπειρία καθώς όλα τα σκυλιά που εμφανίζονται στο φιλμ ήρθαν από κυνοκομεία κι όταν τελείωσαν τα γυρίσματα, όλα υιοθετήθηκαν και βρήκαν καινούρια σπίτια».

Ο Μπόντι, βρήκε εκτός των άλλων βρήκε και την δόξα, αφού χτες στο φεστιβάλ, ήταν ένας αληθινός σταρ, φορώντας παπιγιόν για την μεγάλη βραδιά και νωρίτερα ποζάροντας μαζί με τον σκηνοθέτη και την συμπρωταγωνίστρια του στο photocall.


Πηγή: Flix

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ